MILOVI CRNOGORCI KRENULI KUĆAMA U BEOGRAD Na granici ih sačekalo neprijatno iznenađenje - Sad kukaju: Pustite nas u Srbiju!
Foto: Printscreen/Twitter

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova najavilo je da će od zvaničnog Beograda zatražiti objašnje povodom nekoliko slučajeva zadržavanja poslanika i o postupanju granične policije prema opozicionoj poslanici Dragici Sekulić.

Ministarstvo je pozvalo vlasti Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da, kako navode: prestanu sa ovakvim činjenjem prema crnogorskim poslanicima".

"Dodatno, posebno zabrinjava činjenica da su pomenuti poslanici nosioci diplomatskih pasoša, što dodatno začuđuje i iznenađuje, posebno u situaciji kada zvanični organi naše zemlje u kontinuitetu ponavljaju poruku da - Crna Gora smatra Srbiju prijateljskom zemljom, sa njom želi samo dobrosusedske odnose i iskreno priželjkuje evropsku budućnost kako za svoje, tako i za građane ove bliske države", navode iz ovog resora.

Ministarstvo se oglasilo danas nakon optužbi opozicione DPS Mila Đukanovića da, kako su naveli, taj resor "sramotno ćuti i ne preduzima ništa u slučajevima političkim progonom crnogorskih poslanika koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici", a poslednji primer je, naveli su poslanica te partije Dragica Sekulić.

Plaču Milovi što ne mogu u Beograd

Iz DPS-a su saopštili da Srbija, kako tvrde, nastavlja sa šikaniranjem poslanika crnogorske Skupštine, čime krši niz međunarodnih diplomatskih konvencija.

Sekulić je sa suprogom bila zadržana više sati zbog, kako se navodi, šest tableta ableta „Bromazepama“.

"Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore sramotno ćuti i ne preduzima ništa. To nije ništa drugo sem produžetak njihovog sluganstva i poniznosti prema šefovima iz Beograda, ne bi li se dokazali kako dobro obavljaju poslove zbog kojih su instalirani", piše, između ostalog, u saopštenju DPS.

MVP u saopštenju navodi da zadržavanje poslanika crnogorske Skupštine više se ne može, kako kažu, smatrati pukom slučajnošću ili spletom okolnosti.

"Još jedno nekorektno postupanje na granici Srbije prema crnogorskim poslanicima, navodi na pomisao da se ovakav manir više ne može okarakterisati kao izdvojen ili slučajan događaj”, navode iz ovog resora.

Iz ministarstva su se osvrnuli i na tekst u današnjoj podgoričkoj Pobjedi o skandaloznom odgovoru MDP-a Srbije, a povodom zadržavanja crnogorskih poslanika.

Ministarstvo navodi da je reč o odgovoru koji je dobijen ranije i odnosi se na prethodne slučajeve zadržavanja.

"Odgovor MVP koji se navodi u pomenutom tekstu, redakciji ovog lista poslat je ranije i odnosi se na prethodne slucajeve zadržavanja poslanika na granici sa Srbijom, ali trenutak u kome se objavljuje svakako može javnost dovesti u zabludu da se navedene tvrdnje odnose i na jučerašnji dogadaj", stoji, između ostalog, u saopštenju.

 

Komentari (12)

Loading
Zagor

08.09.2021 13:13

Ma teraj tu djubrad dole. Ukinuti im direktorska mesta, funkcije!

Vladimir

08.09.2021 13:21

U pravu su zvanicnici iz CG za diplomatske pasose. Ali u diplomatiji postoji i ukidanje diplomatskog imuniteta, proglasavanje "persona non-grata" i proterivanje. Samo ostro.

Mula

08.09.2021 14:01

A sta gospoda Crnogorci rade u takvoj Srbiji koja im se ne svidja i pljuju. Je. Sta ce poslanici CG u Beogradu, nemaju više sta da traže ovde, pa neka bude reciprociteta, zašto Božovic, Crnogorac, bivši ambasador u C G ne može svojoj kuci u CG, to ne vidite, sram vas bilo.

Iks

08.09.2021 14:20

Konačno pravu stvar i mi da uradimo neka ostanu svoji IZDAJNICI sada su im trebaju naše pare neka im da Milo

Zoi

08.09.2021 14:41

Doživotno zabraniti ulazak u Srbiju za sve njih!!!Dosta je bilo da se ovde šire i uživaju,zauzimaju radna mesta našoj deci a tamo pozivaju na klanje i mržnju prema Srbima i Srbiji..Dosta više..

Lis

08.09.2021 15:14

Polako biće oni proterani, mi Srbijanci ne opraštamo.

Шумадинац

08.09.2021 16:34

Све их вретити у црну гору.

Ххх

08.09.2021 16:42

Ставити Кинески зид на Бродарево и Мехов крш. Ето ин њихова ЦГ

Ris

08.09.2021 19:01

Oni su stranci i tako postupati prema njima. Ne mogu imati ista prava kao državljani Srbije. Turistički i u rikverc. Naravno za milogorce.

Jovo

08.09.2021 19:17

Da se razumemo, sa granice se vraćaju milogorci, braća Crnogorci su dobrodošli.

Šumadinac

17.10.2021 18:58

Svaka čast Vulinu , ali bi trebalo doneti zvaničnu uredbu kojom bi se zabranio ulazak zauvek svim C.G. poslanicima u Republiku Srbiju , kao i članovima uže porodice !