KRIVOKAPIĆ I DALJE MISLI DA SE PITA ZA SVE Proglasio Srbe za genocidan narod, a sada glumi anđela

Tanjug/Alo/V.P. | Crna Gora 28.06.2021 21:15

Krivokapić traži da državljanin Crne Gore, ukoliko je uhapšen na Gazimestanu, odmah bude pušten na slobodu.

Foto: Ilustracija

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je danas od prištinskih vlasti da saopšte da li su i zašto uhasili državljanina Crne Gore, dodajući da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela, odmah bude pušten na slobodu.


Krivokapić je u objavi na Tviteru naveo da mediji objavljuju snimak na kojem snage KPS-a, uz primenu sile, hapse mladića za kojeg pišu da je iz Podgorice.

"Od prištinskih vlasti tražimo da nam saopšte da li su i zašto uhapsili našeg državljanina, te da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela odmah bude pušten na slobodu!", napisao je crnogorski premijer.

Prethodno je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić osudio  privođenje Podgoričanina Rista Jovanovića na Gazimestanu. On je takođe na Tviteru napisao da su "ovim nasilnicima koji se na ovaj način ophode prema građanima Crne Gore, Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić više puta priznali državu".

Krivokapić je postao omražen među svojim dojučerašnjim političkim saborcima kada je uz pomoć poslanika DPS u Skupštini CG usvojena deklaracija o genocidu u Srebrenici. To je ocenjeno kao izdajnički potez, izazvalo krizu vlasti, dok je aktuelni premijer  te države označen kao izdajnik jer tajno sarađuje s onima koji su priznali lažnu državu Kosovo.

Mediji su ranije preneli da je na Gazimestanu priveden mladić iz Podgorice jer je prigovorio pošto su specijalne policijske snage tzv. Kosova zatražile od jedne monahinje da otvori torbu.

Expand player
Pogledajte više