ODGOVORIO DPS KRIVOKAPIĆU: Rušićemo vlast sa vama!
Foto: Ilustracija

Šef Kabineta Predsednika Crne Gore Miodrag Radović kazao je da im je premijer Zdravko Krivokapić najbolji saveznik u rušenju crnogorske vlade, i da im u tome pomaže činjenjem i nečinjenjem, neznanjem i nekompetentnošću, te revanšističkom politikom i golom odmazdom prema ljudima.

Radović je naveo i da je neozbiljno kada za ratnohuškačku retoriku optužuju oni koji su, kako je rekao, "sasvim slučajno" još 90-tih bili aktivni učesnici na probranim četničko-fašističkim skupovima, prenosi RTCG.

On je tako reagovao na ranije pismo Kabineta premijera, u kojem je saopšteno da će, ako predsednik države Milo Ðukanović nastavi sa ratnohuškačkom retorikom, preuzeti odgovornost za posledice koje mogu nastati.

"Zato ne čudi vaša pomama na spremnost normalnih ljudi da brane svoju domovinu ako zatreba, po svaku cenu. Dakle, da tu priču zatvorimo: lopta je u vašem dvorištu. Kad kažem vašem, mislim pre svega na vaše mentore, jer ionako ništa od vas ne zavisi", navodi Radović.

"Pre nego odgovorim premijeru Krivokapiću, samo da vas demantujem-Predsednik uopšte nije reagovao na njegove nedostojne izjave. Ima pametnijeg posla, a sem toga, to je zaista ispod njegovog nivoa", navodi on.

Stoga će, kako je rekao, on odgovoriti premijeru Zdravku Krivokapiću "jer mi je prepoznatljiv njegov stil, a i nema ko drugi da mu piše, jer je malo ko oko njega ostao".

Radović je odgovorio i na pitanje premijera sa kim će to DPS rušiti Vladu.

"U najkraćem: s vama. Jer nam najviše u tome pomažete vi svojim činjenjem i nečinjenjem, neznanjem i nekompetentnošću, svojom revanšističkom politikom, golom odmazdom prema ljudima, pokušajem utjerivanja straha i prijetnjama poput one da će pola Crne Gore biti procesuirano valjda zato što misle drugačije i što su lojalni svojoj zemlji...", naveo je šef Kabineta Predsednika Crne Gore.

"Pomažete nam brukanjem države pred međunarodnim partnerima, vašim neukim nastupom i svojom naglašenom servilnošću prema Srbiji, ugrožavanjem samog opstanka države, pokušajem njenog pretvaranja u pravoslavnu džamahiriju i ugrožavanjem tekovina antifašizma...Eto, zbog svega toga i mora drugih stvari kojima se dičite, a kojih bi se normalan čovjek stideo-i za Crnu Goru i za vas lično biće mnogo bolje da što pre odete...", rekao je Radović.

Premijeru poručuje i da će ga lako srušiti, "najverovatnije na vanrednim parlamentarnim izborima, jer nemate podršku vaših koalicionih partnera".

Podržavaju vas samo pojedini poslanici koje ste lično zadužili, i oni koji se zubima drže za vlast, koju bi premijer da brani po cenu života, kako reče. To nije ratnohuškački, zar ne? I da nastavim. Postoje i drugi načini, primereni demokratskom parlamentarizmu, da vas ''srušimo'' u okviru postojećeg skupštinskog saziva, naveo je Radović i dodao "da ne treba isključiti ni mogućnost da će vas srušiti oni koji su vas izabrali, što je takođe realna varijanta.
 

Komentari (0)

Loading