LAŽOVČINA Krivokapić izmislio izjavu Emanuela Makrona, ponovo izigrao građane Crne Gore! (FOTO)
Borba

Naime, izlaganje Emanuela Makrona u Briselu se sastojalo od 79 tačaka ali u nijednoj od istih ne pominje Crnu Goru. Samo i jedino Srbiju u paragrafe 70, i Kosovo 71 gde kaže:

“70. Zapadni Balkan, ne samo Crna Gora, je regija od strateške važnosti za NATO, o čemu svedoči naša dugogodišnja saradnja i tamošnje operacije.

NATO ostaje čvrsto posvećen sigurnosti i stabilnosti zapadnog Balkana i čvrsto posvećen podršci evroatlantskim težnjama zemalja, ni to nije Crna Gora već niz drugih republika, u regionu. Intenziviraćemo naše napore u regiji i ojačati naš politički dijalog i praktičnu saradnju kako bismo podržali reformske napore, promovisali regionalni mir i sigurnost i suprotstavili se štetnom uticaju vanjskih aktera.

Demokratske vrednosti, vladavina zakona, unutrašnje reforme i dobrosusedski odnosi ključni su za regionalnu saradnju i evroatlantske integracije i radujemo se daljnjem napretku u tom pogledu. Cenimo partnerstvo između NATO-a i Srbije. Jačanje njihovih odnosa koristilo bi Savezu, zemlji i regiji u celini. Podržavamo dijalog pod pokroviteljstvom EU i druge inicijative usmerene na normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine i pozivamo strane da iskoriste ove mogućnosti i uključe se u dijalog u dobroj veri s ciljem trajnog političkog rešenja.”

71. I dalje smo posvećeni kontinuiranoj akciji NATO-a na Kosovu, uključujući i Kosovske snage (KFOR), koje na čelu sa NATO-om doprinose sigurnom okruženju i, šire gledano, stabilnosti na zapadnom Balkanu, kao i kroz tekuće aktivnosti na izgradnji kapaciteta sa kosovskim organima bezbednosti. Svaka promena u položaju KFOR-a ostaće diktirana uslovima, a ne vremenom”, istakao je Makron u ove dve tačke svog izlaganja.

Sve tačke izlaganja Emanuela Makrona koje potpuno demantuju premijera Krivokapića mogu se pogledati OVDE. 

Sve ovo inicira ka tome da je premijer Zdravko Krivokapić iznova izigrao poverenje građanja odavajući lažne i neistinite izjave Emanuela Makrona na svom zvaničnom profilu.

LAŽOVČINA Krivokapić izmislio izjavu Emanuela Makrona, ponovo izigrao građane Crne Gore! (FOTO)

Borba

 

Zašto premijer Krivokapić lažira izjave visokih zvaničnika kako bi predstavio građanima da vodi dobru politiku ostaje nam da vidimo.

Očigledno je da premijer i sam gubi kompas i da je svestan pada podrške koju je stekao pa se hvata za poslednje slamke spasa, koje mu, sve navodi na to, takođe ne mogu puno pomoći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading