KRIVOKAPIĆ UVEO CRNU GORU U KONAČNU KRIZU Premijer Crne Gore napravio nezapamćenu farsu u Beogradu
Printscreen

Raković je podvukao da je Krivokapić u Beograd trebalo da dođe samo da bi potpisao Temeljni ugovor s patrijarhom Porfirijem. Taj svečani čin trebalo je da direktno prenosi Tanjug, a signal bi preuzele Radio-televizija Srbije i Televizija Hram Srpske pravoslavne crkve. Umesto toga, okupljeni novinari su komentarisali da je Krivokapićevo ponašanje dosad nezabeležena farsa.

Pored toga Raković je rekao da je dobro što Demokratski front shvatio Krivokapićevo odbijanje da potpiše Temeljni ugovor kao eliminatorni faktor za podršku. S tim u vezi se može očekivati i da dođe do blokade svih Krivokapićevih rešenja u Skupštini Crne Gore, što bi izvesno značilo da ni budžet neće biti usvojen. Krivokapić je tako, upadom u Srpsku patrijaršiju i ucenom koju je ispostavio srpskim arhijerejima, uveo Crnu Goru u konačnu krizu.

Raković je i ovog puta posebno pomenuo crkveni separatizam u manjem ali vrlo agresivnom delu sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske. S tim u vezi, Raković je pomenuo i najbizarniju glasinu koja je tokom zasedanja Svetog arhijerejskog sabora stigla iz Crne Gore – da je vladika Joanikije zatočen u nekoj vili u Beogradu. To je bilo toliko glupo da je služilo samo za zabavu i svi su se tome smejali, uključujući i stend-ap komičare.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading