HAOS Krivokapić napravio skandal usred Beograda: Zbog ovog će pasti vlada!
EFE/BORIS PEJOVIC/TANJUG/RADE PRELIC

Predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je danas da je odbijanje i uslovljavanje premijera Zdravka Krivokapića da potpiše usaglašeni Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom "prvorazredni skandal" za šta on nema podršku.

Krivokapić, kaže Knežević, za to nema podršku mi DF-a, ni episkopija u okviru MCP, a ni glasača koji su im dali glas između ostalog i zbog toga da bi se regulisao odnosa države Crne Gore i SPC.

"Kad pomislite da Krivokapić ne može da napravi veći skandal, to se upravo dogodi... Teško da Krivokapić može da obavlja ovu funkciju tim pre što je on juče potvrdio da dolazi u Beograd da potpiše Temeljni ugovor...", rekao je Knežević u magazinu Fokus B92 tv.

HAOS Krivokapić napravio skandal usred Beograda: Zbog ovog će pasti vlada!

Foto: Printscreen

 


Knežević nije isključio mogućnost da se to dogodilo pod pritiskom drugih delova parlamentarne većine na Krivokapića, a verovatno, kako kaže, i nekih ambasada.

Podsetio je da je Krivokapić do sada najavljivao potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC posle Vaskrsa, kasnije je govorio da neki stavovi ugovora nisu usklađeni sa Ustavom Crne Gore, a juče je rekao da će potpisati taj dokument, da bi potom počeo da saopštava neka uslovljavanja.

"To najbolje govori o tome da (Krivokapić) nema namera da potpiše i da pokušava da prolongira potpisivanje kako bi udovoljio onima koji su na njega izvršili pritisak", rekao je Knežević.

Dodao je da sada DF očekuje objašnjenje od Krivokapića, ali i od Dritana Abazovića i Alekse Bečića kako bi se videlo da li parlamentarna većina može da funkcioniše.

Podsetio je da DF već neko vreme ukazuje da je aktuelnu vladu potrebno rekonstruisati ili izabrati novu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading