OPET MU SRBI KRIVI ZA SVE! Sramna izjava Mila Đukanovića zaprepastila region
Foto: EPA/Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je sinoć u programu Televizije Crne Gore da je uzaludan svaki pokušaj da se stavi znak jednakosti između srpskog i crnogorskog nacionalizma.

“Srpski nacionalizam je kroz istoriju bio osvajački i pretenduje da Crnoj Gori oduzme nacionalnost i pravo na kulturni i verski identitet. On je razorio ex-Jugoslaviju. On je pod rukom sa drugim nacionalizmima večiti nosilac ideje da na Zapadnom Balkanu multietnička demokratija nije moguća i da treba omogućiti postojanje tri verski i etnički homogenizovane države”, kazao je bez trunke blama Đukanović.

"NE BI MI NA PAMET PALO DA POTPIŠEM" Diktator Đukanović ponovo truje protiv Temeljnog ugovora

Kako je kazao, ne treba podsećati da uvećanje države Srbije konzumira pravo na Crnu Goru.

OPET MU SRBI KRIVI ZA SVE! Sramna izjava Mila Đukanovića zaprepastila region

Foto: Alo.rs

 

“Srpski nacionalizam je autor genocida u Srebrenici koji je bio tako aktuelan zahvaljujući participaciji Crne Gore. Nasuprot tome pokušavam da se setim koji je to zločin crnogorskog nacionalizma, koja je opasnost, pretenzija na teritoriju... Jako je špekulativna i podmetačina teza za dovođenje u istu ravan velikosrpskog i crnogorskog nacionalizma i na nju ne treba nasedati - nalupao se laži Đukanović "za sve pare".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aca

13.07.2022 13:08

Milo ima crnogoraca ko jedna varosica i hoce da bude sila