DRITAN PREVARIO MILA? Đukanović procenio da je Vlada CG napravila ove 2 greške
Foto: Printscreen/Youtube

"Sve partije koje su u aktuelnom vladinom aranžmanu dobile su uveravanje da se na prošloj sednici Vlade neće glasati o Temeljnom ugovoru sa SPC, već da će se samo otvoriti rasprava na tu temu. To nas je upućivalo na zaključak da je premijer prihvatio sugestije", rekao je crnogorski predsednik i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Ðukanović u intervjuu Televiziji Crne Gore.

Na pitanje ''da li to znači da ih je premijer Dritan Abazović prevario'', Ðukanović je rekao da je on na sastanku rekao da će biti otvorena rasprava i da se vlada neće izjašnjavati o tom aktu.

Ðukanović je ponovio da je vlada napustila dogovor dajući prioritetet sklapanju ugovora sa SPC u odnosu na sporazumom definisane prioritete prilikom formiranja vlasti, a to je pre svega bavljenje evropskom agendom Crne Gore.

Komentarišući izjavu premijera da se pojedinci ne plaše Temeljnog ugovora već Europola, Ðukanović je ocenio da je reč o zameni teza.

"Pokušava se pustiti magla, da bi se pod plaštom fingirane borbe protiv kriminala i korupcije pokušale sakriti određene slabosti", poručio je Ðukanović i ocenio da je vlada napravila dve greške - prva je napuštanje evropske agende, a druga zbrzana procedura usvajanja Temeljnog ugovora.

Ðukanović je rekao da nije adekvatno bio upoznat sa sadržajem ugovora.

"Desetak dana ranije, u susretu sa premijerom dobio sam samo normativan deo, bez preambule koja sadrži važan deo ukupne političke priče. Da sam bio upoznat sa kompletnim tekstom, smatrao bih potpuno neadekvatnim da se o tim pitanjima povede sporadična priča", naglasio je Ðukanović.

Vlada Crne Gore usvojila je u petak predlog Temeljnog ugovora sa SPC.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading