RASKRINKAN Milo Đukanović frustriran, zbog svoje nesposobnosti napada Vučića
EPA/BORIS PEJOVIC

Ekonomski jaka Srbija, koja gradi auto puteve, fabrike i bolnice, danas je trn u oku odlazećeg retrogradnog višedecenijskog režima DPS-a i njihove prve perjanice Mila Đukanovića. Srbija na čijem čelu je Aleksandar Vučić je danas ekonomski lider Balkana, zemlja koja gradi i zemlja koja je brana za propale političare prošlosti u koje spada i sam Đukanović. Zato, nije slučajno što su danas upravo Srbija i upravo Vučić, glavne mete potrošenog političara prošlosti Mila Đukanovića koji i dalje živi u devedesetim.

Jedino u čemu je u pravu odlazeći Đukanović jeste da je Srbija destabilizovala regiona. Destabilizovala ga pozitivno, jakom ekonomijom, jer je pokazala da na Balkanu može da se radi i gradi, da ne moraju lideri samo da misle na sebe i svoj džep, kao što to decenijama misle Đukanović i klika oko njega.

Decenijama se region pljačka, države se pustoše i kradu, siromaštvo, korupcija i kriminal su prva asocijacija na Balkan. I onda, Srbija stane na noge i odmah se pali alarm kod retrogradnih političara. Dežurni požarni Đukanović i Hrvatska, bez saveznika, kreću u besmislene optužbe koje su bile svojstvene samo devedesetim godinama.

Srbija je, sviđao vam se Vučić ili ne, podigla Balkan iz letargije, podigla je ekonomsku ljestvicu toliko visoko, da nažlost, zemlje okruženja mogu samo da sanjaju da grade auto puteve, fabrike ili bolnice.

Ne plaši se Đukanović od Velike Srbije, jer se stvarno i u praksi Velika Srbija trenutno stvara. Plaši se Đukanović moćne i jake ekonomske Srbije, zemlje u kojoj on više ne može da postavlja i smjenjuje predsjednike. Plaši se ekonomije Srbije jer je on uništio ekonomiju Crne Gore. Plaši se jer je Srbija danas sve ono o čemu on samo može da sanja.

To je muka koja je natjerala Đukanovića da se bavi retorikom devedesetih i da nas gura u ponor. Zaboravlja da je danas 2021. godina i da su oni rođeni devedesetih uveliko ušli u četvrtu deceniju života i ne pale se na Đukanovićevu retoriku. Zaboravlja, dok juriša na Srbiju da narodu objasni kako je uništio privredu Crne Gore i kako su najveći domet njegove ekonomije otvorene kladionice i kockarnice.

Bolje bi bilo Đukanoviću da prizna da ga je pregazilo vrijeme, da je potrošeni političar koji nema budućnost. Da prizna sebi da su mu čak i Albanija (njegov saveznik devedesetih) i Edi Rama, danas  okrenuli leđa i da su se okrenuli Srbiji i Vučiću.

Pa upravo je današnje ponašanje Albanije i Edija Rame koji žele da budu dio Otvorenog Balkana čiji je idejni tvorac Vučić najbolji demanti Đukanoviću da se navodno stvara Velika Srbija. Ili će biti da je Albanija dio Velike Srbije. Toliko o besmislu Mila Đukanovića i njegove politike.

Zato je Đukanović danas najsličniji svom mentoru Slobodanu Miloševiću sa kraja devedesetih i jasno je da će na kraju političkog puta ostati sam. Karma je čudo.

Nije Srbija izgubila Kosovo, nego je Crna Gora izgubila Metohiju. Srbija se bori za Kosovo koliko je to u njenoj moću, a Crna Gora je izgubila Metohiju. Odrekao se Đukanović duše Crne Gore zarad opstanka na vlasti. Zato mu je sada stigao ceh predaje Metohije u vidu gubitka vlasti. Sve, kad-tad dođe na političku naplatu.

Od ekonomski moćne i jake Srbije upravo Crna Gora i njeni građani mogu imati najviše koristi. Jer je moćna Srbija dokaz nemoći Đukanovića i njegove svite. Zato kad god danas Đukanović napadne Srbiju i Vučića postotak Srba u Crnoj Gori poraste.

Naravno, jedinu korist od jake Srbije ne mogu imati Đukanović i DPS. Ali oni su, zar ne, već prošlost, a Crna Gora je okrenuta budućnosti!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading