NOVI HIT MEĐU RADNICIMA: Ponesu laptop i rade s ovog mesta, za 450 evra mesečno
Shutterstock

Džesika DiĐovana (25) svaki ponedeljak počinje u 6:30 ujutru - čučnjevima, mrtvim dizanjima i iskoracima u svojoj lokalnoj teretani Life Time.

Nakon toga se tušira, oblači — i ostaje baš tu, u teretani. Odatle radi na svom laptopu i telefonu, do nekih 18 časova.

Drugim rečima, njena nova kancelarija je teretana, smeštena na četvrtom spratu zgrade. Džesika radi kao revizor, a u svoju regularnu kancelariju odlazi samo po potrebi, kada su bitni sastanci ili drugi organizovani događaji.

Kaže da teretanu bira kao novo mesto za rad, jer ne voli izolaciju sa kojom je suočena pri radu od kuće. Ali, očigledno je da nije spremna ni da se vrati među kolege.

Ipak, ova njena zanimljiva ideja dolazi sa višom cenom: u julu se prijavila za paket članstva od 499 dolara (oko 450 evra) mesečno.

- Cena je visoka, ali mi takva atmosfera omogućava da istovremeno radim i brinem o sebi, u udobnoj odeći; ne gubim vreme na put do posla i nemam problem s motivacijom. To je treći prostor - ni posao, ni dom - koji me stavlja u energično okruženje - navodi ova mlada menadžerka, a piše WSJ.

Prema njenim rečima, u teretani ima manje distrakcija, i može da radi efikasnije.

I dok su teretane u vreme pandemije bile na gubitku, jer su ih ljudi masovno izbegavali zbog lako prenošenja zaraze, ova mesta sada mogu da "ubiraju plodove" masovnog rada na daljinu koji je donela upravo korona.

Sada vide priliku u tome da svojim članovima ponude dodatne stolove, radne prostore, pa čak i prodajna mesta. Neke, takođe, dodatno naplaćuju i nude čitave spratove klijentima - da ostanu i rade ceo dan.

Sada kada su teretane postale nove "vruće" tačke za rad, ideje o zajedničkom radu u nekom habu - radnici iz različitih kompanija dele kancelarijski prostor za prosečne mesečne naknade od oko 300 do 400 dolara po stolu - doživljavaju "pretnju", u smislu opstanka i zarade, piše Telegraf.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading