DAME U BIZNISU OSVAJAJU SVET Kreativnost preduzetnica iz Srbije prepoznata na dalekim tržištima
PKS

„Već prvi sastanci i kontakti sa potencijalnim partnerima pokazuju da je kreativnost naših dama prepoznata i na svetskom nivou. Naša podrška preduzetnicama usmerena je na digitalizaciju poslovanja, promociju i osvajanje novih tržišta posebno udaljenih destinacija. Svetska izložba je odlična prilika za to i nadamo se da će naše preduzetnice u narednim danima sa poslovnom zajednicom UAE i drugih zemalja razmeniti iskustva i sklopiti nove poslove“, poručuje iz Dubaija Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije.

Preduzetništvo u Srbiji je važna tema

U Srbiji posluje oko 31 odsto kompanija čije su vlasnice žene, najviše u sektoru usluga.  U proteklih pet godina stopa zaposlenosti žena povećana je za 9,4 procenta, što pokazuje da je je žensko preduzetništvo važan resurs novih zapošljavanja i privrednog razvoja. Preduzetništvo u Srbiji je važna tema jer je ovaj vid poslovanja katalizator promena, predstavlja energiju znanja, inovacija i kreativnosti, istakla je ministarka Kisić Tepavčević.

Prvi veliki korak načinjen je u oktobru prošle godine kada je u Biznis habu Srbije u Dubaiju potpisano nekoliko značajnih memoranduma o saradnji sa predstavnicima Saveta poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saveta poslovnih žena Adžmana i Privredne komore emirata Um al Kuvain, podseća Simanić.

DAME U BIZNISU OSVAJAJU SVET Kreativnost preduzetnica iz Srbije prepoznata na dalekim tržištima

PKS

 

 

Modna revija

Preduzetnice koje učestvuju u Dubaiju u okviru 6. tematske nedelje ne kriju zadovoljstvo već ostvarenim kontaktima i mogućim zajedničkim poslovima sa preduzetnicama UAE, Bliskog istoka i Azije. Na Paviljonu Srbije 19. januara naša modna kreatorka Suzana Perić održaće modnu reviju i predstaviti kreativnost Srbije.

DAME U BIZNISU OSVAJAJU SVET Kreativnost preduzetnica iz Srbije prepoznata na dalekim tržištima

PKS

 

Prema njenim rečima, postavljen je okvir za saradnju, koji će našim preduzetnicama omogućiti da se brže i lakše umreže sa poslovnim ženama Emirata. 

 „U Dubaiju je više od 100 sjajnih žena preduzetnica, koje svojim obrazovanjem, radom, sposobnošću predstavljaju lice Srbije koja stvara i ima inovativne ideje. Ovde smo da ohrabrimo žene da pokrenu sopstveni posao, da čujemo njihova iskustva, kao i da pozovemo sve na partnerstvo i saradnju“, rekla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević koja je u Paviljonu Srbije održala prezentaciju posvećenu ženskom preduzetništvu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading