BRAVO, DAME! Pobednice Međunarodnog ženskog preduzetničkog izazova: Svetsko priznanje za srpske privrednice
Promo

Kako je objasnila Iva Vuksanović iz Centra za programe podrške privredi i MMSPD Privredne komore Srbije, ovo znači veliku priliku za naše nagrađene dame.

- Privredna komora Srbije nominovala je za ovu prestižnu nagradu dve uspešne poslovne liderke iz naše zemlje. Nagrađene privrednice dobiće priliku da prošire svoje poslovne aktivnosti širom sveta i upoznaju druge uspešne privrednice i da se povežu s potencijalnim strateškim partnerima - kaže Iva Vuksanović.

Prema rečima Olgice Samoilović, vlasnice i osnivača kompanije „Hedera Vita“ iz Loznice, nagrada će doprineti afirmaciji srpskih privrednica na svetskom nivou i omogućiti uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

Promo

 

Olgica je vlasnica proizvodnog preduzeća koje je svoje poslovanje započelo pravlјenjem prirodnih sapuna, a danas proizvode za negu kože izvozi u 15 zemalјa sveta - SAD, Kanada, Nemačka, Švajcarska, UAE, Severna Makedonija, Hrvatska, Holandija, Norveška.

- Odabirom sastojaka prirodnog porekla, glavni cilј kompanije je da kupcima obezbedi najviši kvalitet proizvoda. „Hedera Vita” d. o. O. ima tim stručnjaka iz različitih oblasti koji pomno prati promene u oblasti kozmetičkih sastojaka i proizvoda na svetskom tržištu. Moj tim i ja stalno radimo na razvoju novih recepata i novih proizvoda, unapređujući postojeće - kaže Olgica.

BRAVO, DAME! Pobednice Međunarodnog ženskog preduzetničkog izazova: Svetsko priznanje za srpske privrednice

Promo

 

Dragana Čalija, direktorka i vlasnica softverske kompanija „Saint Di & Co“ i „OrderEngine“, kaže da je uverena da će joj nagrada omogućiti da ostvari značajne kontakte i proširi svoje poslovne aktivnosti na svim kontinentima.

- Kreirala sam sopstveni proizvod - rešenje pod nazivom OrderEngine - softversko rešenje za distributere i veletrgovce koje omogućava jednostavniji i efikasniji proces naručivanja. Poslujem sa SAD, Velikom Britanijom, Austrijom, Švajcarskom, zemljama regiona, ali širimo poslovanje - objasnila je.

Učešće srpskih privrednica na godišnjoj konferenciji i dodeli nagrada podržali su Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije.

Velika konkurencija

Fondacija, čije je sedište u Njujorku, osnovana je u Barseloni 2007. godine kako bi povezala vlasnice malih i srednjih preduzeća i osnažila žene preduzetnice na globalnom nivou. Poslovna mreža Fondacije pokriva skoro 50 privrednih komora i ženskih poslovnih udruženja u svetu, među kojima je od 2019. godine i Privredna komora Srbije. Na 15. godišnjoj konferenciji i dodeli nagrada u Madridu, za dostignuća u svom poslovanju nagrađena je 41 privrednica iz Evrope, Azije, Afrike, Srednjeg istoka i Amerike iz 30 različitih industrije. Zapošljavaju 70.000 ljudi ostvarujući godišnje prihode od 3,3 milijarde dolara.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading