Crvi u avionu
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

BARK Air će u prvoj fazi poslovanja leteti na relacijama između Njujorka, Los Anđelesa i Londona, koji je, za sada, jedina interkontinentalna destinacija.

Izvršni direktor nove aviokompanije Matt Meeker rekao je da je do ove poslovne ideje došao nakon lošeg ličnog iskustva oko prevoza Huga, njegove nemačke doge.

„Nisam mogao putovati s njim na velike udaljenosti i imao sam ideju da bi trebalo da postoji aviokompanija kojoj su psi jednako važni kao i njihovi vlasnici“, rekao je Meeker, koji je takođe osnovao BarkBox, uslugu pretplate na proizvode za pse, koja je u vlasništvu Bark Inc.

„Psu pružamo sve usluge, pokušavajući da im smanjimo teskobu i stres, tako da imaju najudobnije iskustvo bez straha u avionu.“

BARK Air nudi spa centar za pseće mušterije i jelovnik.

Cena karte od 6.000 do 8.000 dolara

Kompanija namerava da prodaje 10 karata po letu kako bi napravila mesta za 10 pasa i njihovih vlasnika, iako luksuzni avion može primiti do 15 osoba. BARK Air će u kabinski prostor primati pse svih rasa i veličina.

Cena jednosmerne karte za psa i jednu osobu na linijama unutar SAD je 6.000 dolara, dok je za međunarodni let potrebno izdvojiti 8.000 dolara.

Meeker kaže da bi cene mogle pasti u budućnosti.

„Danas, na početku, poslujemo s gubitkom. Ideja je da s vremenom snizimo cijene za naše korisnike i smanjimo troškove poslovanja. To će se dogoditi s povećanjem broja letova i uvođenjem više odredišta.“

BARK Air razmatra dodavanje letova za Pariz, Milano, Čikago i Sijetl, te za sezonska odredišta na Floridi i u Arizoni, piše bizlife.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading