novac
Foto: Alo/Foto: Shutterstock/Alo/Dejan Briza

Međunarodni dani razgovora sa Austrijom za osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Austriji i za korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju između dve zemlje održani su 23. i 24. aprila, prvo u Požarevcu, a potom u Beogradu.

Nekoliko desetina stranaka iz ova dva grada i okoline posetilo je filijale Fonda PIO radi besplatnog pravnog savetovanja od austrijskih i naših referenata u vezi sa svojim prinadležnostima, ali i drugim važnim pitanjima poput uslova ostvarivanja prava na penziju, regulisanje staža, kretanje predmeta.

Međunarodni dani razgovora – savetodavni dani predstavnika srpskog i inostranog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje sa građanima koji imaju deo staža ostvarenog u drugim zemljama, a sada žive u Srbiji i obratno i prava iz PIO ostvaruju primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju održavaju se dva puta godišnje za svaku državu, jednom kod nas, drugi put u zemlji kojoj smo bili domaćini.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading