automobil
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Navodi se da se povlače modeli 'Bronco Sport' iz 2022. i 2023, kao i 'Escape' iz 2022, a svi imaju motore od 1,5 litar, prenosi Asošijeted pres.

U dokumentaciji koja je podneta američkim bezbednosnim regulatorima Ford navodi da mlaznice goriva mogu da popucaju i da se benzin ili benzinska isparenja mogu naći u blizini veoma vrućih površina, što može izazvati požar.

Prodavci će postaviti cev koja će omogućiti da benzin ne ide na vruće površine motora, već da pada na tlo ispod vozila, i ažuriraće softver za kontrolu motora kako bi otkrili pad pritiska u sistemu za ubrizgavanje goriva.

Ako se to dogodi, softver će onemogućiti rad pumpe za gorivo visokog pritiska, ograničiti snagu motora i smanjiti njegovu temperaturu.

Vlasnici svih spornih automobila biće pismeno obavešteni šta treba da urade.

Kompanija je navela da ima izveštaje o pet požara ispod haube i 14 garancijskih zamena mlaznica za gorivo, ali ni u jednom slučaju nije bilo sudara, ni povređenih. Dodaje se da je problem uočen kod jedan odsto SUV vozila.

Saopšteno je i da će biti produžena garancija za mlaznice goriva, tako da će vlasnici koji imaju problem moći da ih zamene.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading