Najdomaćin u Lazarevcu
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Događaj počinje u 10 časova na lokaciji Gradskog šetališta, a očekuje se da se prisutnima obrati ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević i jedan član žirija izbora "Najdomaćina 2024".

Treći poljoprivredni karavan

GO Lazarevac

 

Učesnike očekuje bogat kulturno-umetnički program, a pored toga moći će da razmene iskustva i čuju savete stručnjaka.

U toku prijave za "Najdomaćina 2024"

Najbolji poljoprivrednik Srbije biraće se i ove godine. Prijave za "Najdomaćina 2024" počele su 1. marta, a trajaće sve do 30. septembra 2024.

Ukupan ovogodišnji nagradni fond iznosiće više od 9.000.000 dinara, od čega će 7.000.000 dinara biti novčne nagrade dok je 2.000.00 dinara vrednost robnih nagrada- 50 tona veštačkog đubriva koje izlagačima na karavanima donira partner projekta Promist.

Poljoprivredni karavan će ove godine obići više od 10 gradova širom Srbije

Prijavljeni će se rangirati u 5 kategorija: ratarstvo, stočarstvo, povrtarstvo, voćarstvo i organska proizvodnja, a Najbolji domaćin Srbije će biti nagrađen sa čak 2.000.000 dinara za dalja ulaganja, dok će po dvoje najboljih u svakoj od kategorija osvojiti svaki po pola miliona dinara.

Pored vaših prijava relevantan žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji najbolja poljoprivredna gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti top liste.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading