torba
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Rent a bag" je inovativni koncept koji omogućava da se po pristupačnim cenama iznajme torbe nekog luksuznog brenda, koje inače koštaju i više hiljada evra. Iako ideja nije izvorno njena, Isidora je inspiraciju sa televizijskog ekrana prilagodila prilikama u Srbiji, a za "Blic Biznis" objašnjava i kako.

- Inicijalno sam inspirisana filmom "Seks i grad" u kom se pominje takav koncept. Naš cilj je da devojkama pružimo dodatan način konzumiranja mode. Pored kupovine novih i "second hand" torbi, devojke sada mogu da iznajme torbu onda kada im je potrebna za određenu priliku - venčanje, rođendan ili bilo kakvu proslavu, bez velikog ulaganja. Pomislila sam, ako se već iznajmljuju svečane haljine, zašto devojkama ne bismo pružili i ovu opciju - rekla je Isidora.

 

patike

Foto: Shutterstock

 

 

"Rent a bag" je inovativni koncept koji omogućava da se po pristupačnim cenama iznajme torbe nekog luksuznog brenda.

Kako dalje navodi, često je i sama kupovala torbe za određene prilike koje bi ponela nekoliko puta i onda bi joj "samo stajale u ormaru", što je situacija koja se desila gotovo svakoj ženi.

Orman

Foto: Shutterstock

 

 

- Osim što je troškovno efikasno, na ovaj način zajedno brinemo o našoj planeti, što je zapravo i najvažnije. Koliko samo devojaka može nositi jednu torbu. Na ovaj način ne samo da promovišemo deljene i zajedništvo, već i smanjujemo potrošački otpad - kaže naša sagovornica.

Ova mlada preduzetnica ističe da "svaka torba koju podelimo predstavlja korak bliže budućnosti u kojoj moda i briga o okolini idu ruku pod ruku."

- Zadovoljna sam interesovanjem i odzivom devojaka. Ono što mi je najvažnije jeste da devojke i same uviđaju koliko je ovo jedan ekološki koncept koji je vrlo praktičan kada im zatreba torba za određenu priliku, a ne žele da je kupe.

Džejn Birkin

Foto: Shutterstock

 

 

Cene iznajmljivanja torbi

Prema Isidorinim rečima, cene iznajmljivanja torbi su formirane na osnovu niza troškova koje zahteva mali biznis poput njihovog, a koje bi trebalo pokriti.

Na primer, cena popularne "Jacquemus Le Chiquito moyen" crne torbe, koja je neizostavni modni dodatak na slikama poznatih influenserki, može se iznajmiti za 2.400 dinara. U ponudi je ista torba i u lila boji.

"Gucci Marmont Supper Mini" model košta 3.600 dinara, a po istoj ceni možete poneti i "Louis Vuitton Felicie Pochette".

torba

Foto: Shutterstock

 

 

Posebno atraktivna je i torbica "Yves Saint Laurent le 5 à 7", a ovaj čuveni model koji podiže svaku kombinaciju možete imati za 4.800 dinara, što je najveća cena koja se može videti na sajtu "Rent a bag".

- Kako se posao bude razvijao tako ćemo širiti i asortiman u skladu sa željama naših klijenata, objašnjava nam naša sagovornica.

Kako funkcioniše iznajmljivanje torbi?

Gorenavedene cene se odnose na iznajmljivanje po danu. Minimalni period koji torba može da bude kod vas je jedan dan, maksimalno sedam dana. Na sajtu se navodi da postoji mogućnosti rentiranja duži vremenski period, pa se u tom slučaju cena dogovara naknadno.

Depozit je obavezan bez obzira o kojoj torbi i dužini iznajmljivanja je reč.

"Depozit uzimamo kao vid sigurnosti u slučaju da dođe do oštećenja torbe, isto kao i u slučaju iznajmljivanja automobila ili stana. Depozit vam se vraća prilikom povrata torbe ukoliko je sa njom sve u redu", objašnjeno je na sajtu.

novac

Foto: Shutterstock

 

 

Svi pasionirani ljubitelji torbi će ih čuvati, naročito ove modele, ali ako i dođe do oštećenja, iz "Rent a bag" savetuju da ih korisnice ne čiste na svoju ruku, već će se one time pozabaviti.

Kako još navode, torbe se uvek preuzimaju lično za šta je potrebno da imate više od 18 godina i važeći lični dokument (ličnu kartu ili pasoš) u zakazanom terminu. Takođe, torbe se preuzimaju lično na dan u vreme kada vam počinje period iznajmljivanja i vraćaju se lično na dan i u vreme isteka perioda iznajmljivanja.

Koncept iznajmljivanja torbi je prethodnih dana odjeknuo društvenim mrežama, mišljenja su podeljena, ali je sigurno da niko nije ostao ravnodušan. Mnogi će zasigurno bar jednom sebe častiti brendiranom torbicom "kupljenom" na ovaj način, piše blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
momci

02.04.2024 21:29

Fejk torbe, 40€ za dan a torba kosta izmedju 2500-10.000€🤣🤣🤣🤣🤣🤣

momci

02.04.2024 21:29

Fejk torbe, 40€ za dan a torba kosta izmedju 2500-10.000€🤣🤣🤣🤣🤣🤣