POSEBNI USLOVI TOKOM PRAZNIKA Stanodavci za stan na dan traže do 150 evra
Foto: Printscreen/Printskrin: Google Street View

Božićni i novogodišnji praznici su stigli, a smeštajni kapaciteti u Srbiji su dupke puni. Mnogi su se odlučili da prvi od novih 365 dana provedu na nekoj planini, dok su drugi za urbanije varijante. Beograd je tradicionalno na meti turista u ovom periodu te oni vrlo često iznajmljuju stanove na jedan dan, za šta treba izdvojiti i više od 150 evra!

Zakazivanje smeštaja za kraj decembra i početak januara se počinje dobrih dva do tri meseca ranije, nekada i mnogo pre, ako se želi rezervisati povoljan smeštaj na dobroj lokaciji. Ono što se sada može zateći, nekoliko dana pre 31. decembra jesu "jače" cene apartmana i stanova na dan. Prosečna cena iznajmljivanja je oko 60 evra.

Stan na dan u centru Beograda za dvoje 50 evra

Minimalna cena stana na dan koja se trenutno može videti na oglasima je 35-40 evra. Za taj novac se može uzeti apartman od 23 kvadrata na Voždovcu nadomak parka "šumice". Poseduje čajnu kuhinju, šank sa dve stolice, veliki dvokrilni garderober i bračni krevet sa visokim tapaciranim uzglavljem i pripadajućim natkasnama.

Pretražujući ponude, našli smo stan na dan na Vračaru po ceni od 64 evra. Vlasnik je, međutim naglasio da je boravak više osoba na dan skuplje, pa tako 3 osobe plaćaju 67, a društvo od 4 osobe dan plaća 71 evro.

Studio apartman u visokom prizemlju zgrade se može iznajmiti za 50 evra za dve osobe. U smeštaju površine 35 metara kvadratnih su sve stvari novi, a mogu boraviti najviše dve osobe u njemu, naveo je vlasnik.

a Čukarici se nudi stan na dan po ceni od 31 evro. Oglas je postavljen na popularnu platformu Buking i na istoj je ocenjen devetkom. Navedeno je da se ljudima najviše dopala lokacija, kao i mogućnost korišćenja dvorišta i parkinga u centru grada.

"Nova godina 2024. minimum 5 noćenja, cena 160e po noćenju"

Mnogi stanodavci koji izdaju nekretnine na ovaj način najviše profitiraju upravo tokom ovog doba godine. Zbog toga menjaju svoju uobičajenu taktiku i ne iznajmljuju na jedan dan nego postavljaju uslov minimum 4 ili 5 noćenja.

Tako smo na jednoj oglašivačkoj stranici pronašli "ultimatum" da se stan za Novu godinu izdaje za minimum 5 noćenja i u tom slučaju je cena 16 evra po noćenju! Zalazeći dublje u pretragu videli smo da je sve više takvih ponuda koji u periodu od 26. decembra do 3. januara izdaju samo vezane dane.

Studio apartman na Slaviji za dvoje sa đakuzijem možete iznajmiti za 105 evra za noć. U pitanju je uslov za tri vezana dana oko Nove godine. Regularna cena noćenja kada nisu praznici je u ovom apartmanu 55 evra.

Na jednom sajtu je čak podvučeno da su "tokom novogodišnjih praznika cene apartmana veće od 50-150%, dok je minimalni zakup od 3-7 dana"

Kako se definiše cena stana na dan?

"Najbitniji parametri kojima, kao stanodavac, treba da se vodite jesu lokacija i opremljenost stana", navodi se na sajtu Nekretnine.rs. To je jedan od osnovnih zakona ovog tržišta jer važi i prilikom određivanja cene kvadrata za kupovinu stana.

Stručnjaci sa ovog sajta objašnjavaju da ukoliko se stan nalazi na dobro lokaciji, znači da da je povezanost sa svim delovima grada odlična, a i većina dešavanja je upravo u centru grada što dodatno podiže cenu iznajmljivanja. Dakle, to je naročito važno tokom novogodišnjih praznika.

Cenu iznajmljivanja podiže i kvalitet stvari u njemu jer objekti opremljeni najnovijim nameštajem i uređajima, biće logično i atraktivniji potencijalnim klijentima.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading