Pomoć
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Rekordan broj stanovnika Velike Britanije tražio je pomoć i pristup uslugama za ljude bez doma, narodnih kuhinja, kao i asistenciji pri plaćanju računa za struju usled porasta troškova života u toj zemlji, saopštila je organizacija "Sitizens advajs".

Savetodavna organizacija za ljude kojima je potrebna socijalna i pravna pomoć uputila je više od 208.000 osoba u narodne kuhinje i druge dobrotvorne ustanove između januara i novembra, u odnosu na 200.517 lica u toku cele 2022. godine, prenosi "Gardijan".

"Sitizens advajs" je takođe pružio pomoć oko isplate računa za struju gotovo četvrtini miliona ljudi tokom prvih 11 meseci 2023. godine, kako je broj korisnika koji nisu u mogućnosti da plate dugove porastao skoro dvostruko u odnosu na prethodne dve godine.

U kontekstu sve teže finansijske situacije sve većeg broja građana, portparol Vlade Velike Britanije saopštila je da će se beneficije za ugrožena domaćinstva povećati za 6,7 odsto, dodavši da treba učiniti još kako bi se situacija poboljšala, navodi britanski list.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading