SRPSKO ČUDO OD PLANINE: Moguće naći kvadrat za 800 evra, ali se na njoj ne gradi iz jednog razloga!
Shutterstock

Investitori tvrde da zbog lakšeg održavanja kupci se sve češće odlučuju za ovu vrstu nekretnine, a to potvrđuje i podatak da se većina proda u izgradnji, a prve "planu" jeftine nekretnine.

Da su planinske lokacije postale pravi luksuz potvrđuju cene kvadrata koje su dostigle i po nekoliko hiljada evra. Poskupljenje ovih nekretnina postalo je očigledno naročito u doba pandemije a taj trend se do danas nastavio. Ipak, izgleda da je kriza uticala i na ovo tržište, i da nedostataka dobrostojećih kupaca, prodavci prilagođavaju prodajne cene prosečnom budžetu.

Na veliko iznenađenje, među mnogobrojnim nekretninama koje su na prodaju po ciframa preko 100.000 evra, dostupan je jedan gde cena kvadrata iznosi od 780 evra. Imajući u vidu da stan ima 64 kvadrata, cela nekretnina košta samo 50.000 evra.

Kako se navodi u opisu oglasa, u pitanju je dvoiposoban stan, u odličnom stanju smešten u samom srcu netaknute prirode na planini Tara. Imajući u vidu da se ljudi sve više odlučuju na kompletno preseljenje u planinske predele, ova nekretnina tvrdi vlasnik može biti odličan izbor kako za život i odmor tako i za potencijalnu investiciju.

Stan se nalazi u zgradi gde su se nekada gradili vojni stanovi, uknjižen je na 64m2, i dvostrano orijentisan. Sastoji se od: predsoblja iz kojeg se ide u sve prostorije, dnevnog boravka i kuhinje( iz koje se izlazi na lođu), veće spavaće sobe sobe (iz koje se izlazi na lođu), manje spavaće sobe i kupatila, što može biti idealna kvadratura za celu manju porodicu, i slobodno se može svrstati među jeftinim nekretninama.

Cene kvadrata na planinama oko 2.000

Najpoznatije planine u Srbiji Kopaonik, Zlatibor, Tara, Zlatar... dostigli su cenu kvadrata do 2.000 evra. Imajući u vidu da su apartmani i stanovi na ovim lokacijama dostigli vrtoglave cifre, u poslednje vreme postaju aktuelni stanovi manje kvadrature pa čak i sobe od 17 kvadrata.

Nove prodaju investitori, ali u relativno novim završenim zgradama i fizička lica prodaju apartmane. Kako smo se uverili na licu mesta, i oni manji stanovi od 30 do 50 kvadrata nalaze se bez problema.

Veći deo Tare nalazi se u sastavu Nacionalnog parka u čijim granicama se ponegde može graditi, ali uz strogo definisana pravila. Ovo je razlog što šumovita planina oskudeva u ponudi stanova i kuća, a one najjeftinije odmah se prodaju. Oni koji imaju strpljenja i volje odlučuju se i sami da prave svoj kutak. Zato je od početka korone, broj kupovine zemljišta na ovoj planini znatno porastao, prenosi Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading