HRVATICA NAPRAVILA KOBNU GREŠKU: Dala je prevarantu jedan podatak i gledala kako joj novac nestaje s računa
Foto: Shutterstock

Žena je navodnom brokeru dala broj bankovnog računa i tokena, pod izgovorom da će joj biti uplaćena određena suma novca, ali je 7. novembra videla da je izvršena isplata u iznosu od nekoliko stotina evra sa njenog računa.

Policijska uprava istarska upozorava građane da paze da ne postanu žrtve investicionih prevara. Ukoliko se odlučite za ovakav način trgovanja i ulaganja, prvo se dobro informišite o svim rizicima. Takođe se preporučuje korišćenje proverenih i registrovanih investicionih kompanija, a kompanije sa sedištem u egzotičnim zemljama treba izbegavati jer postoji velika verovatnoća da ćete postati žrtva prevare.reč je o sigurnoj i lakoj zaradi i da je u toku akcija koja treba odmah iskoristiti.

Oni su uporni i ubeđuju vas da trgujete čak i ako nemate iskustva u tome i uveravaju vas da je to jednostavan način trgovanja. Još jedan znak da se radi o prevari je kada na platformi za trgovanje nema jasno navedenih kontakata na koje možete odmah stupiti u kontakt, a brojevi sa kojih vas brokeri zovu nisu iz Hrvatske i ne možete im se uzvratiti.

Zapamtite, budite sumnjičavi , budite dobro informisani i tražite nepristrasan finansijski savet pre nego što date ili uložite novac. U slučaju da sumnjate da se radi o prevari ili ako postanete žrtva prevare, prijavite događaj policiji, piše Fenix magazin.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading