ČAČANIN DOBIO RAČUN OD 6.000 EVRA ZBOG ROMINGA Svi naši ljudi prave istu grešku kada odu u inostranstvo
Alo.rs/ Shutterstock

Pre nekoliko godina javnost je šokirao slučaj jednog Čačanina koji je u inostranstvu, na svom mobilnom telefonu, gledao po jednu epizodu serije "Moj rođak sa sela" i "Selo gori, a baba se češlja", nakon čega mu je stigao račun od 605.000 dinara. 

Tada je Goran Milić iz Čačaka nešto manje od dva sata proveo gledao serije, koristeći Internet u romingu u Slovačkoj.

Roming

Priintscreen twiter

 

Iako deluje nestvarno, ovakva situacija uopšte nije toliko neuobičajena, pošto mnogi korisnici nisu svesni da je korišćenje mobilnog Interneta u romingu neuporedivo skuplje nego u Srbiji.

„Koliko me boli sudbina onog lika koji je u romingu na moru gledao poslednju epizodu 'Mog rođaka sa sela' pa mu je stigao račun od 658.000 dinara za jul mesec“, napisao je jedan od korisnika društvene mreže Iks (Tviter), a potom su se javili i ostali koji su imali slična iskustva. 

Roming

Priintscreen twiter

 

 

„Kolega uhvatio albansku mrežu...Tri dana po povratku u kamion, kao neke utakmice čujem, veli. Račun 348.000 dinara, pre dve godine“, stoji u jednom komentaru. 

Roming

Priintscreen twiter

 

 

„Ja u Španiji, imala drugu karticu sa netom, nekako se poveže na 'jači signal'. Ja sva srećna, zovem na viber brata i sestru, 10 minuta je mnogo. Račun 30.000 dinara“, podelila je svoje iskustvo jedna korisnica Iksa.  

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading