PAZITE GDE KUPUJETE MESO! Radnik BG marketa otkrio trik sa vinobranom od kog će vam pozliti
Foto: Shutterstock

Radnici marketa naterani su da nekad krše pravila, a jedan od njih je jednom za medije otkrio tajne koje su pravi crveni alarm!

On je u anonimnoj ispovesti za Informer otkrio kako sve izgleda "iza kulisa" marketa.

- Biti radnik ovog lanca marketa nije nimalo lako. Ali danas posao nije lako naći, a ja moram da izdržavam porodicu. Dugo godina sam ovde i u početku su ove radnje bile za ponos i svaku pohvalu! A onda su se stvari mnogo promenile. Radi se sve i svašta za veću zaradu, a na štetu potrošača. Nekada se znalo ko je zadužen za meso, mlečne proizvode, peciva, voće..

 Sada svi sve radimo. U isto vreme sklanjamo kutije sa prolaza, sečemo meso, krijemo robu sa isteklim rokom, pakujemo je na rafove, popravljamo frižidere koji se kvare barem jedno nedeljno. I ne bi možda bilo sve tako strašno, da ne moramo još i da varamo potrošače, jer nam je tako naređeno! U suprotnom svaki minus ili neostvareni profit plaća poslovođa, a samim tim i svi radnici iz radnje - ispričao je ovaj radnik, a zatim otkrio šta se sve krije iza rafova:

- Ne znam ni odakle da počnem, jer toliko jezivih stvari ima. Krenuo bih od delikatesa i mesa, zato što to što se tu radi ozbiljno može da ugrozi zdravlje potrošača. Evo, na primer, kada nam stigne sveže meso, njegov rok upotrebe je svega nekoliko dana. Ukoliko se ne proda sve, to se naravno ne baca, već ide na dalju obradu. Prve nedelje svaki dan mesar ga provlači kroz vinobran i vodu, a ako ostane u vitrini i drugu nedelju, onda je ono potpuno pokvareno i moraju da mu se promene namena i oblik.

Naravno opraće se ponovo u sirćetu i vinobranu, a zatim samleti nekoliko puta na mašini, napuniti svim začinima i od toga će se napraviti kobasice i ćevapi! Kako nemaju deklaraciju za taj novi proizvod, sačekamo novu turu svežeg mesa, pa nju koristimo, a staru bacamo. I mleveno meso je sumnjivog porekla, jer više ne prodajemo naše sveže, na licu mesta samleveno, već ga uvozimo gotovo i zaleđeno!

Ništa bolje, nastavlja naš sagovornik, nije ni kada su u pitanju sveži pilići koji se nalaze u ponudi u ovom marketu.

- I oni imaju kratak rok trajanja, a kada ih ne prodamo na akciji, idu u zamrzivače, odakle se vade i otapaju na sobnoj temperaturi dok se sve ne proda. Međutim, ukoliko prođe određeni broj dana i oni počnu da menjaju boju i miris i tako zaleđeni, mesar ih opere u vinobranu i tranžira na batake, krilca i belo meso i prodajemo pile tako rasparčano. Naravno uz zamenjenu, odnosno poturenu deklaraciju od nove ture koja je stigla. A najgore od svega je to što ovaj lanac marketa nema dozvolu da prodaje bilo kakve vrste svežeg mesa u svojim radnjama - otkiro je ovaj radnik detalje jezivog poslovanja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading