DRŽAVA DAJE I DO 350.000 DINARA Podnosi se jedna prijava, a ovo su uslovi
Alo

Svi oni koji žele da se prijave za bespovratna sredstva kako bi sufinansirali nabavku novih pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo, košnice i kontejnere mogu to da urade do 24. avgusta. Zahtev se podnosi AP Vojvodini, a za te svrhe je obezbeđeno 10.000.000 dinara.

Na konkurs mogu da apliciraju preduzetnici i fizička lica čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i žene nosioci gazdinstva i mlađi od 40 godina. Prihvataće se iznos do 70% od prihvatljivih troškova investicije, dok će mlađi imati pravo do 60% .

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po prijavi ne može biti veći od 300.000, odnosno 350.000 dinara, dok se minimalno može dobiti po jednoj prijavi 50.000 dinara. Podnosilac prijave može podneti jednu prijavu po konkursu, a dozvoljeno je više namena, do gore navedenog maksimalnog iznosa.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za dobijanje bespovratnih sredstava, priznavaće se oprema i pčelinja društva nabavljena nakon 1. januara 2023. godine, što mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, i drugim dokazima.

Кompletan tekst konkursa, prijavu, pravilnik i ostala uputstva, možete preuzeti na linku: https://psp.vojvodina.gov.rs/drugi-konkurs-za-dodelu-sredstava-za-sufinansiranje-nabavke-novih-pcelinjih-drustava-i-nabavku-opreme-za-pcelarstvo-kosnica-i-kontejnera-u-ap-vojvodini-u-2023-godini/

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading