Zatvara se poznati brend kozmetike koji posluje u Srbiji, 350 otkaza u planu
Alo!/M. Š.

"Yves Rocher" u sledećih nekoliko meseci planira da zatvori sve svoje prodavnice u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Poznati francuski brend prirodne kozmetike, koji je 1965. godine u La Gaciliju osnovao francuski vizionar Yves Rocher, vest o zatvaranju je objavio u četvrtak u Štutgartu, gde se nalazi sedište ovog trgovačkog lanca za Nemačku.

"Yves Rocher" će nastaviti online prodaju, dakle nije sigurno da li je kompanija dotakla dno, tj. da li je zrela za stečaj, ali sa zatvaranjem prodavnica je pogođeno stotine zaposlenih.

- S postojećim poslovnim modelom Yves Rocher više nije u mogućnosti poslovati održivo i uspešno. Prodavnice će se postupno zatvarati u narednim mesecima, objavili su iz sedišta prodaje za njemačko govorno područje u Štutgartu.

Prema ranijim informacijama, kompanija ima oko 140 prodavnica u zemljama njemačkog govornog područja. Zatvaranje podružnice uticaće na 350 zaposlenih, navodi se u saopštenju ovog kozmetičkog brenda.

Stručnjaci ističu da je glavni razlog zašto raste broj kompanija koje pucaju u Nemačkoj posledica tenzija na evropskom kontinentu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading