TAJKUNA ZABOLEO USPEH SRBIJE! Ministar Mali ogolio laži i zavist opozicionih medija
Foto: EPA/EPA-EFE/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

- Opozicioni mediji u rukama tajkuna i dalje ne mogu da prihvate ekonomske uspehe Srbije, pa tako nastavljaju da objavljuju neistinite tekstove, poput onog pod naslovom “Vučić crta po tabli i laže: Predsedniče, ovo je istina o srpskoj plati, a ne to što vi žrvljate”.  Do kraja teksta je svima jasno da sve što je predsednik Vučić @buducnostsrbijeav napisao o platama u Srbiji i zemljama u okruženju jeste apsolutna istina - saoptio je ministar finansija i dodao:

- Verujem da su se trudili da pronadju da neki podatak koji je predsednik izneo nije istina, ali da nisu uspeli, te su se zaustavili na lažnom, “bombastičnom“ naslovu.

- Dakle, istina je da su u poslednjih deset godina, otkad je Aleksandar Vučić na vlasti, plate u Srbiji rasle mnogo brže od plata zemalja u regionu. Istina je da su one veće nego plate u Severnoj Makedoniji, Albaniji, BiH. Istina je i da je u decembru prošle godine prosečna plata u Srbiji iznosila 718 evra, iako su se do pre samo nekoliko godina smejali Vučiću koji je tada obećavao plate od 500 evra. Istina je i da su plate u Hrvatskoj, ako želite o tome da govorimo, te 2012. godine iznosile 748 evra, a plate u Srbiji 329 evra - jasno ističe ministar Mali.

- Dakle, nama su plate porasle 96% u datom periodu, a njima mnogo manje, nekih 44% . Imajte u vidu da smo u tim godinama prošli i kroz težak period fiskalne konsolidacije. Tom dinamikom i tom brzinom, mi ubrzo stižemo i plate u Hrvatskoj. Uprkos svim izazovima, nastavljamo da postižemo ekonomske uspehe, svidelo se to nekome ili ne. I da, jesmo lideri u regionu. Nema predaje! - napomenuo je Ministar Mali na svom instagram nalogu.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading