U TRCI ZA PRIZNANJE PKS LIDERI DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI Do kraja godine otvoren konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert 2022
Foto: Alo

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert 2022, deveti put po redu, Privredna komora Srbije dodeliće u maju naredne godine kompanijama i organizacijama koje su se u prethodne dve godine istakle po realizovanim projektima društvene odgovornosti (CSR), kao i visokim standardima i principima održivosti koje primenjuju u svakodnevnom poslovanju. Konkurs je otvoren za javna preduzeća i društva kapitala, preduzetnike i socijalna preduzeća.

PKS je pozvala sve zainteresovane kompanije koje ispunjavaju kriterijume da do 30. decembra konkurišu za ovo prestižno priznanje.

„Na konkurs mogu da se prijave sva privredna društva i organizacije, bez obzira na veličinu i delatnost, koja su u svoje poslovanje ugradila principe društvene odgovornosti i na etičan, transparentan i održiv način vode brigu o zaposlenima, ljudskim pravima, zaštiti životne sredine, zajednici u kojoj posluju, tržištu i imovini“, ističe Dušan Stokić, rukovodilac Centra za životnu sredinu, tehničke propise, kvalitet i društvenu odgovornost PKS.

 

U TRCI ZA PRIZNANJE PKS LIDERI DRUŠTVENE ODGOVORNOSTI Do kraja godine otvoren konkurs za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert 2022

undefined

 

 

Stokić podseća da je od 2007. godine dodeljeno 95 nagrada liderima društvene odgovornosti, a u prošlom ciklusu i šest posebnih priznanja za posvećenost specifičnoj oblasti odgovornog poslovanja. „Osim što na konkursu nagrađeni ispune veoma zahtevne CSR kriterijume, ovo priznanje ih  još više motiviše i obavezuje da se kontinuirano usavršavaju i uvode nove standarde, realizuju nove projekte društvene odgovornosti i tako postaju istaknuti primer i uzor i svojim partnerima u lancu dobaljača i društvenoj zajednici“, dodao je Stokić.

Kandidati na konkursu rangiraju se u skladu sa unapred poznatim kriterijumima i definisanom metodologijom. Svaki kandidat je dužan da, prilikom dostavljanja prijave, pored popunjenog upitnika, dostavi i detaljan opis konkretnog primera dobre prakse u oblasti društvene odgovornosti koji je realizovan u prethodne dve godine. Nakon evaluacije prijava, Tim PKS za društveno odgovorno poslovanje (DOP), posećuje svaku kompaniju pojedinačno, vrši proveru na licu mesta, nakon čega stručnom žiriju podnosi pisane izveštaje i detaljne nalaze o nivou primene principa društvene odgovornisti u praksi svakog od kandidata. Finalnu evaluaciju obavlja stručni žiri, a konačno rangiranje nagrađenih vrši se prema formuli: glasanje žirija – 60 odsto, ocene PKS tima – 40 odsto, čime se dolazi do laureata u sve tri kategorije.

„Bez obzira da li kompanija učestvuje na takmičenju za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert, ili samo želi da testira nivo primene principa društveno odgovornog poslovanja, ovo priznanje svakako predstavlja dobru priliku za poređenje sa najboljima, mogućnost sagledavanja oblasti poslovanja gde treba uvesti novine i promene , kao i proveru nivoa zrelosti organizacije u pogledu održivog i društveno odgovornog poslovanja. Mikro i mala privredna društva će možda prepoznati neke, još uvek nerealizovane, potencijale ili dobiti podsticaj za uvođenje modernog korporativnog upravljanja i etičkog poslovanja ili da osmisle projekat koji će biti njihov najbolji doprinos zajednici“, naglašava Stokić.

Da bi se konkurisalo za „Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert 2022“  neophodno je što detaljnije popuniti Upitnik koji je dostupan na linku: http://dop.pks.rs/ i dostaviti DOP projekat realizovan u poslednje 2 godine. Putem istog linka je i prijavljivanje svih zainteresovanih kompanija i organizacija.

Aktuelne informacije o toku konkursa su na sajtu PKS.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading