MINISTAR MALI: Saradnja sa UAE donela Srbiji najuspešnije projekte
Tanjug/Rade Prelic

Činjenica je da smo dobili kredit po kamatnoj stopi od 3%, u trenutku kada bismo se na međunarodnom tržištu zadužili po više nego duplo većim kamatnim stopama.

Dakle, reč je o čistoj matematici i činjenicama koje govore u prilog tome da smo uradili dobar posao. Pritom, na taj način ne povećavamo naš javni dug jer sredstva koristimo da otplatimo stare obaveze koje nam dospevaju na naplatu.

Zanimljivo je da opoziciji toliko smeta ovaj novac od UAE, i da ne mogu da podnesu uspehe koje u tom smislu postižemo“ istakao je Mali i dodao da je ovako jeftin novac dobijen isključivo zahvaljujući prijateljskim odnosima koje je sa tom zemljom razvio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je dodao da mu je drago što se u pomenutom tekstu navode i najuspešniji projekti koje je Republika Srbija sprovela u proteklih nekoliko godina, kao što su „Beograd na vodi“, nacionalna avio – kompanija „Er Srbija“...

Zahvaljujući ulaganjima naših prijatelja iz UAE, od najružnijeg dela Beograda dobili smo novi centar grada, koji može da se meri sa najlepšim evropskim metropolama, a u kojima svakodnevno uživa na hiljade ljudi.

Zatim, od propalog JAT Ervejza, danas imamo uspešnu nacionalnu avio – kompaniju Er Srbija, koja ima direktne letove i za Njujork, a uskoro će imati i za Kinu, dakle i za zapad, i za istok, a koja je od Beograda napravila tzv. hub u regionu... To su projekti koji menjaju lice grada i lice naše Srbije i ponosni smo na njih“ rekao je ministar finansija.

On je zaključio da se prijatelji posebno poznaju u teškim vremenima i istakao da je važno što je Srbija proteklih godina učvrstila svoju medjunarodnu poziciju, pre svega zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, a što umnogome pozitivno utiče i na našu ekonomiju u ovim neizvesnim vremenima.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading