BEOGRAD KANDIDAT ZA DOMAĆINA "EKSPO 2027"! "Očekujemo i do 2,6 miliona turista!" (VIDEO)
Alo

Povodom kandidature za domaćina te prestižne međunarodne manifestacije, u Beogradu boravi delegacija Međunarodnog biroa za izložbe (Bureau International des Expositions – BIE), čiji je zadatak da proceni naše kapacitete i mogućnosti za održavanje specijalizovane izložbe.

Obraćanje Siniše Malog

- Mi smo u konkurenciji od pet gradova za ovaj događaj. Takav događaj bi za nas bio vrhunac svih reformi da od Srbije napravimo modernu i snažnu ekonomiju. Poslednje dve godine srpska ekonomija je najbrže rastuća u Evropi - rekao je Mali.

Nezaposlenost u Srbiji je na istorijskom minimumu od 8,9%.

- Želimo da predstavimo i Srbiju i region celom svetu u drugačijem svetlu.

Poslednji EXPO u regionu održaj je 1991. u Bugarskoj.

- Sa inicijativom "Otvoreni Balkan", Balkan bez granica, Expo u Beogradu je ogromna šansa. Da potvrdimo da smo centar regiona, da svi možemo da rastemo.

- Ako bi se EXPO desio, očekujemo 2,6 posetioca, kao i oko 1.600.000.000 evra - rekao je Mali.

BEOGRAD KANDIDAT ZA DOMAĆINA

Alo

 

- Sve moguće sportske i kulturne manifestacije smo već sprovodili, verujem da ćemo moći i EXPO. I finansijski možemo da podržimo ovaj projekat.

- Čeka nas izveštaj delegacije, kao i glasnje u generalnoj skupštini.

Gradovi u konkurenciji su iz SAD, Argentine, Španije i Tajlanda.

Obraćanje Tatjane Matić

- Zahvalni smo na prilici da ugostimo članove međunarodnog biroa, u gradu koji je, ja mislim, favorit za Expo 2027. - rekla je Matić.

BEOGRAD KANDIDAT ZA DOMAĆINA

Alo

 

- Grad Beograd ima ogroman potencija. 2,6 turista je velo realno, i moraćemo da izgradimo dodatne kapacitete. Očigledno je da postajemo regionalni centar, zahvaljujući inicijativama poput "Otvorenog Balkana".

- Činjenica je da su naše finansije već godinama stabilne, i da će biti i u narednom periodu, upravo zahvaljujući ministru Malom.

- Već godinama Srbija ulaže u infrastrukturne projekte koji su od ključnog značaja za razvoj turizma.

- Nadam se da ćemo se družiti u Beogradu 2027.

Kao predstavnici delegacije Međunarodnog biroa za izložbe, na završnoj konferenciji za medije, će se obratiti predsednik Izvršnog komiteta BIE Alan Berže i generalni sekretar BIE Dimitri Kerkences.

Predlog Republike Srbije je da se Specijalizovana izložba „BEOGRAD EXPO 2027/ EXPO BELGRADE 2027“ sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“/“Play for Humanity – Sport and Music for All” održi u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading