TRGOVCI DELE SAVETE O UŠTEDI Ovih 13 neverovatnih trikova sačuvaće vaš budžet
Foto: Shutterstock

"Eatthis" donosi efikasne trikove za smanjenje i uštedu novca u trgovini mešovitom robom, i to od prema zaposlenicima koji znaju sve insajderske tajne trgovina.

Pogledajte cenu po gramaži

Iako će vam možda biti potrebna lupa ili da se jako približite polici kako biste našli cenu po jedinici. Kako to? Luis Corvera, viši pomoćnik menadžera u "Smart & Final" store 431 kaže da vam može pomoći da bolje razumijete vrednost proizvoda. Ponekad najjeftinija cena nije i najbolja ponuda, pa pogledajte koliko je pakovanje u gramaži jer ćete tim postići uštede, piše Poslovni dnevnik.

Kurs evra za 8. septembar 2022. - Alo.rs

Pekarske proizvode kupujte smrznute

Ako niste preterano izbirljivi kada je u pitanju kasnonoćni unos šećera, možda ćete hteti da skrenete od pekare ili do dela prodavnice sa smrznutom hranom. Kao jedan korisnik "Reddita" i bivši zaposleni "Costcoa" ističe kako su zamrznuti kolačići, hleb, pecivo i druga roba znatno jeftiniji od svežih vrsta iste kompanije. Kako kaže, kutija od 24 svježih kolačića košta 7,99 dolara, dok je kutija smrznutih od 180 grama 34,99 dolara.

Probajte pre nego što odlučite da kupite

Kao što je direktor marketinga za "Trader Joe’s" podelio u svom podcastu ‘Inside TJs’, većina peodavnica će ispuniti vaš zahtev da proizvod isprobate, tako da ne morate bacati ni hranu—ni novac. Bez obzira gde kupujete, razmislite o tome da pitate na odjeljenju delikatesa, pekare ili gotove hrane imaju li otvorene posude s proizvodima koje želite da kupite. Velike su šanse da će vam dati zalogaj ako ih imaju.

Nemačka neizbežno tone u recesiju - Alo.rs

Nemojte padati na sniženja

Jeff Campbell bio je voditelj "Whole Foods Marketa" više od dve decenije, kaže da iako se to može činiti pomalo kontraproduktivnim, pametnije je držati se popisa za kupovinu namirnica nego da vas mame naljepnice s rasprodajama. Kako to?

Trgovine mešovitom robom često skreću pažnju na proizvode koji se ne prodaju. To ima smisla jer ne žele da izgube na svom ulaganju. Ponekad vam to ide u prilog; mogli biste otkriti novu stvar koju volite. Ali češće nego ne, samo skuplja prašinu ili buđ u vašoj kuhinji.

Obratite pažnju na rasprodaje artikala

Većinu vremena kupci pretpostavljaju da je gotova stvar nakon što kupe neki artikl u trgovini i odnesu ga kući. Za čudo, za mnoge trgovine to nije tačno. Zapravo, bivši menadžer u Costcou podelio je u temi na "Redditu" da ako proizvod krene u rasprodaju manje od 30 dana nakon što ste ga već kupili, oni će vam dati razliku novca—bez pitanja.

Kupujte robnu marku trgovine

Iako svako ima neke brendove koje preferira više od drugih, za osnovne potrepštine, Corvera kaže da je dobro da kupujte privatne robne marke trgovina. Bilo da je u pitanju trgovina "Whole Foods", "Trader Joe’s", "Walmart", "Target", "Smart & Final" ili bilo koja trgovina mešovitom robom, gotovo je uvek jeftinija i verovatno vaši ukusni pupoljci ne mogu primetiti razliku.

Cene nekretnina ne prestaju da rastu, evo šta savetuju stručnjaci - Alo.rs

Ako vam se ne sviđa, vratite ga

Ponekad impulsivno kupite grickalicu samo da dođete kući i ne sviđa vam se. Događa se, ali to ne znači da morate snositi finansijske posledice. Portparol kompanije "Trader Joe’s" rekao je za "The New York Times" da ako kupac nije oduševljen proizvodom, uvek ga može vratiti i dobiti celi novac natrag. I da, to je istina čak i ako je otvorena kutija. Mnoge trgovine mešovitom robom imaju slična pravila.

NOVA UREDBA PUNI RAFOVE MLEKOM Država menja propise i koriguje trgovačke marže - Alo.rs

Odredite dan rasprodaje

Kad sledeći put odete u svoju lokalnu trgovinu mešovitom robom, pitajte ih kojeg dana u sedmici počinju i završavaju njihove akcije. Svaka trgovina je drugačija po tom pitanju, pa kad jednom otkrijete dane, možete tempirati šoping i kada ćete najviše uštedeti.

Obratite pažnju na svoju kasirku

Campbell ističe da su POS ili sistemi prodajnih mesta komplikovani, a i greške se uvek mogu dogoditi. Iako bi trebalo da budete ljubazni ako se to dogodi, Campbell preporučuje da ipak obratite pažnju na svaku cenu dok se skeniraju na blagajni.

Kupite celi paket/karton

Iako se to razlikuje zavisno od lokacije, bivši zaposleni Whole Foodsa napominje da možete postići dogovor kupovinom na veliko, čak i ako neste u trgovini na veliko. Recimo da uživate u nekoliko gaziranih voda svaki dan kao predah od običnog H20. Umesto pakovanja od 12 komada, uzmite celi karton. Na kraju biste mogli uštedeti i do 10%.

Razumite politiku kupona

Mnoge prodavnice mešovite robe prihvataju kupone, ali imaju ograničenje koliko ih možete primeniti na istu hranu. Ponekad prodajnoj ceni možete dodati kupon, a ponekad možete učiniti ono što Campbell naziva “slaganjem kupona”, gdje koristite i kupon trgovine i kupon proizvođača.

Kupujte meso utorkom

Sniženo meso ne znači da je manje kvalitetno, nego da ima kraći rok trajanja i da ga treba što pre potrošiti. Campbell kaže da će većina prodavnica s velikim prometom sniziti svoje meso nakon što prođe vikend. Znaju da će ponedjeljkom i utorkom biti manje gužve, zbog čega je početak sedmice pametnije vreme za pronalaženje ukusnih proteina, ali manje ćete platiti za njih.

Sve više Austrijanaca ne može da plati račune! - Alo.rs

Krenite u kupovinu rano ujutro

Jedan od trikova za najbolje razumevanje kako smanjiti potrošnju jeste razmišljanje o svakodnevnom životu zaposlenih. Budući da je manje ljudi u trgovinama rano ujutro, tada će zaposleni imati vremena i obaviti krugove po prodajnom mjestu, pregledati zalihe i odrediti čemu će uskoro isteći rok trajanja. Ako slučajno budete u blizini u prvih nekoliko sati od otvaranja, bićete među prvima koji će te stvari moći da kupite.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading