KAKO MOŽETE DOBITI ČAK 12.000 EVRA OD DRŽAVE Novi programi bespovratnih subvencija dostupni pod ovim uslovima
Foto: Shutterstock

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije u saradnji sa Ministarstvom privrede organizuje treći put „Program podrške digitalnoj transformaciji za mikro, mala i srednja preduzeća (MMSP) 2022“ i poziva kompanije da konkurišu i ostvare pravo na subvencije od 6.000 do 12.000 evra.

Program je fokusiran na unapređenje konkurentnosti MMSP i omogućava firmama da uz pomoć eksperata za digitalnu transformaciju, poslovanje podignu na viši nivo uvođenjem savremenih digitalnih alata.

Pravo učešća imaju sve firme koje zapošljavaju između 5 i 249 radnika i ispunjavaju ostale uslove predviđene konkursom.

“Učesnici osim subvencija imaju i druge benefite poput besplatne ekspertske analize trenutnog stanja u kompaniji i oblastima poslovanja koje treba unaprediti, kao i rad na detaljnoj strategiji razvoja u ključnim domenima kroz digitalnu transformaciju“, ističe Predrag Nikolić, direktor CDT-a.

Bespovratna subvencija CDT-a do 6.000 evra izjednačena je sa iznosom koji je kompanija spremna da investira u procese digitalne transformaciju. “Ako kompanija investira, na primer 6.000 evra, u kupovinu softvera ili hardvera, CDT će joj opredeliti bespovratnu subvenciju u istom iznosu. Ukoliko se firma odluči za sprovođenje rešenja zasnovanih na veštačkoj inteligienciji (AI) u tom slučaju ima pravo na bespovratnu subvenciju do 12.000 evra”, rekao je Nikolić.

Više o uslovima konkursa i načinu prijavljivanja na sajtu CDT  www.cdt.org.rs. Program je otvoren dok se ne potroše sredstva predviđena za subvencije.

Komentari (0)

Loading