STAN OD 90 KVADRATA OTIŠAO ZA 22.000 EVRA Prodaju stan u Beogradu da bi kupili kuću na jednom mestu blizu prestonice
Youtube/printscreen

 

Udaljeno oko 35 km od Beograda, Kačarevo je idealno za posedovanje vikendice, ali čak i za preseljenje, zavisno od vašeg stila života.

Postoji jedno gradsko naselje na teritoriji grada Pančeva za kojim vlada specijalna pomama, a to je Kačarevo, udaljeno nepunih 35 kilometara od Beograda.

Kako kaže jedna čitateljka koja tamo ima kuću, nedavno je prodata nekretnina slična njenoj, od oko 90 kvadrata, za svega 22.000 evra.

Dodaje da trenutno nije tako lako naći kuću u Kačarevu, jer su Pančevci zainteresovani.

Štaviše, prodaju stanove u ovom gradu, iako cene pretenduju da porastu jer Pančevo biva sve atraktivnije, kako bi kupili kuću sa dvorištem u ovom mestu. Podsećamo, tražnja za vikendicama i kućama van grada - za život, posebno je pojačana otkako je krenula pandemija. Nedavno smo pisali i o Kosmaju, gde je kvadrat već 1.000 evra.

Meštani Borče takođe traže Kačarevo, zbog blizine, a posebno oni koji sebi mogu da priušte stan u gradu i kuću na selu. Deli ih oko 50-ak minuta vožnje, što je idealno ako ste vozač, a radite u gradu i želite svoju oazu mira u ovom vojvođanskom mestu, piše Biznis Telegraf.

Prema zvaničnim podacima, davne 1792. u Kačarevo su se doselili nemački doseljenici i selo je tada nosilo naziv Franzfeld. Ima svega nekoliko hiljada stanovnika, ali bi moglo da oživi u narednim godinama, kako bude raslo interesovanje vikendaša.

Istraživali smo i domaće sajtove za prodaju nekretnina, i naišli na otprilike slične cene. Kvadrat je u proseku 300 evra, za solidnu kuću. Tako se 90 m2 prodaje za 30.000 evra, a bila je čak oglašena i nekretnina - koja više nije u ponudi - gde je kvadrat iznosio manje od 170 evra. Naime, 60-ak kvadrata je nuđeno za 10.000 evra.

Osim toga, Kačarevo je kao mesto idealno za posedovanje kuće za izdavanje leti, posebno ako uložite u enterijer i dvorište, te ga obogatite bazenom, roštiljem, đakuzijem na otvorenom. Takve vikendice su se dobro izdavale čitavog leta, za nekoliko desetina evra po danu, piše Biznis Telegraf.

Postoji šansa da Kačarevo i okolna mesta dobiju na atraktivnosti i kako se Pančevo bude dodatno razvijalo u budućnosti, o čemu smo takođe nedavno izvestili.

Komentari (0)

Loading