STANOVI U SRBIJI ZA MALE PARE Evo gde se sve prodaju
Shuterstoock

 

Ako ste mislili da komfor i sve što vam je potrebno iziskuju veliku kvadraturu, grdno ste se prevarili.

I Srbi su odlučili da se okrenu svetskom trendu takozvanog daunsajzinga, tj. smanjenja životnog prostora i odricanja od nepotrebnih kvadrata te se ovakvi stanovi, kvadrature do 16 kvadrata prodaju u Beogradu od 15.000 do čak 64.000 evra.

Inače, 15.000 evra je trenutno najjeftiniji mini-stan i prodaje se "ispod Petlovog brda", a 4.000 evra je dosadašnja najveća cena za kvadrat mini-stana, i to na Obilićevom vencu, dok samo osam kvadrata ima najmanji mini-stan koji se prodavao u srpskoj prestonici.

Ipak, iako vam kvadrature od osam, 15, 16, 18 kvadrata zvuče kao prostoru u kom je nemoguće živeti, veoma jeste. Jer - gde čeljad nisu besna, kuća nije tesna! U mini-stančić vam može stati bukvalno sve.

Dakle, ako ste mislili da komfor i sve što vam je potrebno iziskuju veliku kvadraturu, grdno ste se prevarili. Naime, kada na Jutjubu pretražite minijaturne stanove i njihovo opremanje, videćete da su oni zapravo veoma funkcionalni.

U njih može stati megagarderober, a ujedno se može transformisati u spavaću i dnevnu sobu, pa kuhinju, a tu su i kupatilo i predsoblje. Mlade arhitekte rade su da pokažu da i u tom sićušnom prostoru staje čoveku sve što mu treba za život.

Mnogi od jutjubera pokazuju svoje stanove sa skrivenim krevetima, koji, kad se spuste, postaju ogroman krevet za dvoje, a kada se sklope - polica ili ukras na zidu.

Dom od 15 do 20 kvadrata dokaz je da organizovanom čoveku, pa čak i porodici, ne treba mnogo, jer, kako je dokazao jedan mladi arhitekta, i u tom sićušnom prostoru staje sve što mu treba za život.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading