EVAKUISANO PET OSOBA, DVA STANA POTPUNO UNIŠTENA Stanari u Požarevcu preko noći ostali bez krova nad glavom
Alo!/M. Š.

Požar je zahvatio dva stana koja su gotovo potpuno uništena, a gašenje je trajalo oko šest sati.

- Požar se dogodio sinoć oko 19 sati. Evakuisano je pet osoba i što je najvažnije niko nije povređen. Požar je ugašen oko 1.30 časova - kazao je Mališa Tomić, komandir čete Vatrogasno-spasilačke službe Požarevac.

Oštećenja su vidljiva u još dva stana. U jednom su zidovi crni od dima, dok je u drugom, usled gašenja požara, voda oštetila plafon, delimično zidove i parket.

Zidovi pocrneli od dima

Stanari koji su preko noći bukvalno ostali bez krova nad glavom su očajni i od jutros, zajedno sa komšijama, rade na čišćenju prostora i saniranju štete. Sva moguća pomoć im je potrebna i nadaju se, kažu, da će se veći broj komšija priključiti i pomoći im.

Komandir čete Vatrogasno-spasilačke službe Požarevac kaže da su oni došli sa svom opremom koju su imali i da su vatrogasci dali svoj maksimum da se požar ne proširi na celu zgradu i proizvodni pogon firme u susednoj zgradi.

- Izgorela su dva stana, oko 100 kvadrata, a sve ostalo je spašeno. Moglo je da izgori još 1.500 kvadrata. Gašenje požara bi nam olakšalo vozilo sa korpom, međutim, mi to vozilo ne posedujemo, ali ljudi to uglavnom ne znaju - objašnjava Tomić i dodaje da vozilo sa korpom poseduju samo veći gradovi u Srbiji.

Stanari sumnjaju da je požar izbio kada se zapalio ugalj koji se već duže vreme nalazi u prizemlju zgrade.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading