PRESTAJE POTREBA ZA UVOZOM STRUJE Blok 1 u Termoelektrani "Nikola Tesla" pušten u probni rad, remont završen mesec dana ranije!
Foto: MUP Srbije

Kapitalni remont povećao je njegovu snagu za još 20 megavata pa sada ima snagu 670 megavata.

Rad Termoelektrane "Nikola Tesla B" u punom kapacitetu obezbeđuje stabilnost snabdevanja zemlje električnom energijuom, a vraćanjem Bloka 1 u pogon prestaje i potreba za uvozom struje.

Remont je završen mesec ranije, a EPS je za te radove izdvojio 90 miliona evra.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da ćemo vratiti pozajmljenu struju, ali i da ćemo početi da punimo naše akumulacije.

"Otvaramo blok od 650 megavata, TENT B1, imaćemo mnogo struje, dovoljno za sve potrebe, nijedan megavat da ne uvezemo, a malo ćemo i da skupljamo, da imamo u rezervama", kazao je on početkom meseca odgovarajući na pitanja novinara, nakon što je prisustvovao obeležavanju početka gradnje Dunavskog koridora.

Ubrzo potom je i posetio Termoelektranu "Nikola Tesla B" i tada poručio da kada sve bude pušteno u rad više nećemo imati nikakvih problema sa strujom.

"Ne moramo da uvozimo struju, kao što smo morali nekada. Mi ćemo struju izvoziti, ali kada namirimo naše potrebe. Zbog ovoga danas imamo tople domove, imamo struje i zbog ovoga država ne krvari. Morate da imate stabilnost i zato je ugalj i dalje veoma snažan, jer vi svaki dan ovde imate 650 megavata, nezavisno od vremenskih uslova", rekao je on tokom obilaska.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading