OVO SU USLOVI ZA DOBIJANJE 10.000 EVRA Stižu dodatna sredstva za subvencije, država izdvojila još novca
Foto: Shutterstock

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je da je interesovanje za konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom veliko, kao i da dnevno stiže između 20 i 30 zahteva.

On je dodao i da je nedavno razgovarao da predsednikom Aleksandrom Vučićem, o tome da se evenualnim novim rebalansom budžeta izdvoje dodatna sredstva za taj program, zbog velikog interesovanja mladih.

- Moja poruka mladima je da konkurišu iz dana u dan, iz meseca u mesec, jer koliko su oni uporni, toliko će država biti uporna da izdvoji sredstava - rekao je Krkobabić gostujući na TV "Prva".

Krkobabić je naveo i da je jedan od glavnih uslova konkursa to da parovi ne mogu biti stariji od 45 godina, kao i da ne mogu da imaju imovinu, stan ili kuću bilo gde. Jedna od bitnih stavki je i želja za život na selu. 

Kako kaže, kuće koje se otkupljuju, moaju da budu ograđene, da imaju struju, vodu, kao i da su rešeni svi imovinsko-pravni odnosi.

Krkobabić je rekao da država finansira mlade parove da kupe te kuće u vrednosti do najviše 1,2 miliona dinara po objektu. On je objasnio da ukoliko parovi ne mogu da pronađu kuću u jednoj opštini, mogu da je potraže u drugoj.

- Mnogi me pitaju i zašto je gornja granica za konkurisanje 45 godina, Tu granicu smo odredili jer statistika u našoj zemlji pokazuje da imamo 250.000 neoženjenih mladića i 100.000 neudatih žena do 45 godina - istakao je ministar za brigu o selu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading