VUČIĆ NAJAVIO NOVO POVEĆANJE PLATA Evo i kada stiže novac
Printscreen

Vučić je to rekao tokom obilska rekonstruisane Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava" u Beogradu.

- Zahvaljujem se medicinskim radnicima i nadam se da ćemo do kraja godine moći da ih obradujemo i novim povećanjem plata - rekao je Vučić.

Vučić  je najavio je danas, prilikom obilaska nove angiosale, sa savremenim angiografskim uređajem u bolnici "Sveti Sava", da će se nastaviti sa opremanjem klinika i dodao da veruje da će do kraja godine uslediti novo povećanje plata za zdravstvene radnike.

- Nova angio sala, pomoći će ljudima, lekarima koji su se do sada mučili, nisu mogli najbolje da vide bez savremenih uređaja, ali i pacijentima koji neretko ne prežive, ili su završavali sa invaliditetom, ovo će smanjiti neželjene posledice. A, smanjiće se i troškovi lečenja, jer će pacijenti brže ići kući, umesto da ostaju tri ili šest meseci - rekao je Vučić.

Istakao je i da je moderni angiografski uređaj mašina koju nema niko na području bivše Jugoslavije, ni u Bugarskoj ili Rumuniji, već postoji u Beču Istanbulu.

- Ovo je "rojs-rojs" među mašinama. Želim vam da dobijete i nove mašine, taj magnet 3 Tesla, i moramo pre kraja godine, i verujem da ćemo, uspeti da ga nabavimo. Srećan sam zbog činjenice koliko ulažemo u zdravstvo Srbije - rekao je Vučić.

On je zahvalio lekarima, medicinskim sestrama, tehničarima, svom osoblju na radu, trudu, energiji i poručio i da će se nastaviti sa opremanjem bolnica, dok će "Sveti Sava" ili biti obnovljena, budući da klinika datira iz 1930. godine, ili će biti građena nova.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Obrni okreni nula

07.07.2021 14:11

Uvek se nadje da daje izjave kako ce povecavati plate, a nikako kada povecava cene akciza, putarina, hrane, stanova, PCR testova, infostana, pretplate,.... Kao da ti a zapravo ti vise uzme.