NIS "RAZBIJA" Ostvarena dobit od 1,5 milijardi dinara
promo

 

Neto dobit NIS-a za januar-mart iznosi 1,5 milijardi dinara, što je 2,4 puta više od rezultata ostvarenog u prvom tromesečju 2020. godine, kada je zabeležen gubitak od 1,1 milijarde dinara. Pokazatelj EBITDA (profit pre plaćanja kamata, poreza na dobit i amortizacije) je na nivou od 9,4 milijarde dinara, što je 81 odsto više nego u uporednom periodu. U prvom tromesečju tekuće godine NIS je nastavio sa realizacijom kapitalnih projekata i u dalji razvoj uložio 4,1 milijardu dinara. Obračunate obaveze NIS grupe po osnovu poreza i drugih javnih prihoda iznose 44,6 milijardi dinara, odnosno 12 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

 

Kada je reč o operativnim pokazateljima, ukupan obim proizvodnje nafte i gasa iznosi 292.000 uslovnih tona nafte i gasa. I u ovom periodu NIS je nastavio razvoj maloprodajne mreže i započeo izgradnju benzinske stanice „Sokolići“, prvog takvog objekta na auto-putu „Miloš Veliki“.

- Rezultati ostvareni u prvom kvartalu 2021. pokazali su ispravnost poslovnog modela NIS-a u uslovima pandemije. Zbog toga ćemo u nastavku godine ostati posvećeni sistemskom poboljšanju efikasnosti na svim poljima - izjavio je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zoks

12.05.2021 15:38

Što da ne, pogledajte samo cenu goriva