Vojni aerodrom
Ministarstvo odbrane
Vojni aerodrom

Ministarstvo odbrane

Vojni aerodrom , Foto: Ministarstvo odbrane

* Otvoren nov aerodrom

* Zove se Vojni aerodrom Pukovin-pilot Milenko Pavlović

* Svečanost je bila u Batajnici 

Svečanosti na aerodromu u Batajnici su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, komandant 204. vazduhoplovne brigade Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Željko Bilić i članovi porodice nastradalog pilota. Vulin je, posle otkrivanja ploče, kazao da su pre dvadeset godina tokom NATO bombardovanja, "ubili pukovnika Pavlovića", ali da "nisu uspeli da ubiju njegov duh, i njegovu Srbiju".

VODA PRŠTI NA SVE STRANE! Gejzir na uglu Svetogorske i Cetinjske! (FOTO)

"Mi nećemo, kao mnoge druge zemlje, nekada i bogatije i razvijenije od nas, dopustiti da bilo ko drugi čuva naše nebo, naš suverenitet, naše pravo da odlučujemo baš ispod ovog neba", rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

ČITAV POTEZ OKO SKADARLIJE BIĆE UREĐEN Vesić pozvao građane da čuvaju svoj grad!

Na osnovu Odluke načelnika Generalštaba Vojske Srbije o određivanju naziva vojnih kompleksa, od 6. juna dosadašnji naziv vojnog aerodroma "Batajnica", promenjen je u Vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović". Pukovnik Milenko Pavlović bio je komandant 204. lovačkog puka Vojske Jugoslavije, a poginuo je 4. maja 1999. godine na borbenoj misiji. Život je izgubio iznad Valjeva u Migu-29, u borbi sa NATO avijacijom.

Ulica u Batajnici koja od centra tog mesta vodi do aerodroma takođe nosi ime pilota Milenka Pavlovića, a i jedan avion VS Mig-29 evidencijskog broja 18351 nazvan je po njemu.

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta