JKP Zelenilo-Beograd
Foto: Promo
JKP Zelenilo-Beograd

Foto: Promo

JKP Zelenilo-Beograd, Foto: Promo

JKP „Zelenilo-Beograd“, nedavno je obeležilo 89. godina od svog osnivanja.

Protekla godina, sudeći po brojnim izvedenim projektima je bila veoma uspešna za ovo Preduzeće. Od oktobra prošle godine „Zelenilo“ je izvelo radove na preko 60 lokacija širom grada. Sanirano je preko 20 dečjih igrališta, 7 teretana na otvorenom, 4 sportska terena, 1 park za pse, 2 skvera/platoa i na desetine staza i stepeništa.

Pročitajte još: 

 

Radovi su i dalje u punom jeku, pa tako radnici „Zelenila“ trenutno rade na 33 lokacije i to na 11 dečjih igrališta, dve teretane na otvorenom, dva sportska terena i više lokacija gde saniraju platoi, staze i stepeništa.

Veliki projekti su završeni u proteklom periodu, a to su sanacije tri gradska parka: Parka Ušće, Pionirskog parka i Zemunskog parka, a započeta je sanacija Parka prijateljstva.

Izvršena je obnova međublokovskih površina u stambenim naseljima širom Beograda, pa je svaka opština u proteklom periodu dobila po nekoliko uređenih površina.

JKP „Zelenilo-Beograd“, Beograd je nastavilo sadnju stabala u drvoredima, na slobodnim zelenim površinama i u gradskim šumama, što je u gradu koji se konstantno širi i razvija, postalo od egzistencionalnig značaja.

JKP Zelenilo-Beograd

Foto: Promo

JKP Zelenilo-Beograd, Foto: Promo

Do kraja godine biće zasađeno oko 5000 novih stabala. Sadnice koje su zasađene su visokog kvaliteta, čime se povećavaju šanse za njihov opstanak u teškim gradskim uslovima sredine.

Osim u drvoredima i slobodnim površinama, nova stabla zasađena su u gradskim parkovima, a na zelenoj površini ispred Štark Arene, „Zelenilo” je ove godine zasadilo ukupno 240 stabla.

Kao i svake godine, na javnim zelenim površinama, u cvetnjacima i cvetnim lejama na teritoriji 10 gradskih opština zasađeno je ukupno 480.000 komada letnjeg cvetnog rasada.U oktobru i novembru biće izvršena zamena precvetalog cveća u cvetnjacima sa 400.000 sadnica jesenjeg cvetnog rasada.

„Zelenilo“ će, i u narednoj godini, nastaviti sa unapređenjem zelenih površina, obnovi sadržaja za igru, odmor, razonodu, rekreaciju i sport i svim ostalim poslovima koji će sugrađanima bezbediti lepe i funkcionalne površine u njihovom neposrednom okruženju.

Komentari (1)

Invekta

28.10.2018 12:14

Beograd sve vise lici na evropske gradove.