Goran Vesić
Printscreen

On je gostujući na TV Pinku preciziroa da će biti 150 stanica za javne bicikle, a svaka stanica će imati šest, što znači da će u gradu biti 900 javnih bicikala, navedeno je u saopštenju.

"U ovom trenutku imamo oko 100 kilometara biciklističkih staza, a planiramo da u naredne četiri godine izgradimo još 120 kilometara novih staza. To znači da ćemo postati zaista jedan uređen grad", rekao je Vesić.

On je kazao da će na današnjoj sednici biti usvojen završni račun Grada Beograda i građani će videti kako se troši novac iz budžeta grada.

"Donećemo odluku o podizanju spomenika despotu Stefanu Lazareviću u vreme čije vladavine Beograd postaje glavni grad Srbije, donećemo i odluku o tome da više od 3.000 ulica koje do sada nisu imale ime, dobiju naziv. Donećemo, između ostalog, odluku da naš proslavljeni glumac Bata Živoinović dobije ulicu na Vračaru", rekao je Vesić.

On je najavio i da će biti usvojen veoma važan urbanistički plan koji će regulisati postrojenje za preradu otpadnih voda u Ostružnici, tako da otpadna voda više neće ići direktno u Savu.

"Mi ćemo u narednom periodu izgraditi svih pet fabrika za preradu otpadnih voda i zaštititi konačno Dunav i Savu, jer sada veliki deo kanalizacije ide direktno u Savu, što je poražavajuće", istakao je Vesić.