NAKON 10 SATI BLOKADE Taksisti sklopili dogovor sa Vladom, obustavljen štrajk

Taksisti iz Ugovorne privredne komore blokirali su rano jutros Slaviju i Nemanjinu ulicu.

Protest taksisti Slavija
Slaviji se ne moze prići, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Dogovor između unije taksista i predstavnika Vlade je postignut i vozači će prekinuti štrajk i odblokirati ulice.

Kao "Blic" saznaje, dogovoreno je da Ugovorna privredna taksi komore Srbije prekine sa protestom, a da njeni predstavnici nastave učešće u Radnoj grupi za izradu nacrta izmena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. To je dogovoreno na današnjem sastanku predstavnika ministarstva građevinarstva, saobraćaja infrastrukture i Ugovorne privredne taksi komore u Vladi Srbije.

Vukojević: Taksisti zadovoljni dogovorom sa ministarstvom

Savetnik u Ugovornoj privrednoj taksi komori Srbije Boško Vukojević rekao je da su taksi udruženja postigla maksimalno moguć dogovor sa ministarstvom u ovom trenutku i da su taksisti koji su protestovali zadovoljni dogovorom, te da su prekinuli blokadu ulica.

Vukojević, koji je bio na pregovorima sa ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, objasnio je u izjavi Tanjugu da je taksistima pročitano rešenje o dogovoru, kojim su oni zadovoljni.

Ono što je dogovoreno, prenosi Vukojević, jeste da aplikacije kao što je Car Go neće više moći da rade na način na koji su do sada radile.

- Dogovoreno je da predstavnici ovog udruženja taksi preduzetnika uzmu učešće u Koordinacionom telu za praćenje primene propisa i podršku punoj implementaciji zakona u obavljanju taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije. Takođe, dogovoreno je i da izmenama i dopunama Zakona o prevoz u putnika u drumskom saobraćaju budu predviđene odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih aplikacija, kojim se omogućava obavljanje taksi delatnosti od firim koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza.

Ovo je potvrdio i predstavnik Ugovorne privredne taksi komore Srbije.

- Postigli smo najbolji mogući sporazum i uspostavićemo jako dobru saradnju u okviru radne grupe. Predstavnici Taksi komore biće uključeni u radnu grupu za izradu dopuna i izmena zakona. Potrebno je vreme i očekujemo da stvar bude rešena do kraja juna. Štrajk je završen i u najkraćem mogućem roku odblokiraćemo grad - rekao je Boško Vukojević.

Kolaps u Beogradu trajao je od ranog jutra!

Taksisti iz Ugovorne privredne komore blokirali su jutros u šest časova Slaviju i Nemanjinu ulicu. Bulevar Oslobođenja jutros je bio prohodan samo do ćoška sa Tiršovom, dok je Nemanjina blokirana od Slavije do Kneza Miloša.

U kružni tok Slavije nije bilo moguće ući, te je policija asmeravala vozače na alternativne pravce.

Zbog blokade, jutros je došlo do izmena u gradskom saobraćaju. Trolejbusi 19, 21, 22, 29 nisu saobraćali, dok su tramvaji išli do Autokomande, kao i autobuska linija 31.

Trolejbus gužva
Trolejbusi stoje na Crvenom krstu, Foto: Alo!/S. B.

Linije 2 i 3 su išle delom Nemanjine, pa skretale levo u Resavsku i dalje idu Bulevarom kralja Aleksandra, a zatim redovno.

Linija 83 iz pravca Zemuna skraćena je do Železničke stanice.

Saobraćaj je regulisala policija.

 • Korisnik: Mikeli
  14/05/2018 - 22:45
  U neznanju ste, neznate ni poentu ove cele nase muke a komentarisete i svi ovde . Dajete negativu zbog 10% losih , sudite postenima , cistima, korektnima, sa kolima koja kostaju izmedju 6000 i 20000 90%koji u svakom momentu obavljaju svoju duznos najbolje sto je moguce u ovom gradu. U kome nemamo nikakve benefite, licencu kao ceo svet, kredite za kola kao ceo svet, osnovno sretstvo za rad da bude auto , a ne samo taximetar. I nama je muka zato strajk a ne da vas narod zezamo.
 • Korisnik: goga
  10/05/2018 - 19:12
  Pojedincima smeta jel zure na drzavne jasle. Taksista kada se razboli jedinomu preostaje da se obesi. Drzava ne isplacuje bolovanje, ne mogu imati dopunskog vozaca koji bih mogao raditi za oboje. Auto nije priznat kao srestvo za rad i mnogo toga. Tako da je bolje sagledajte situaciju pa onda komentarisite.
 • Korisnik: Petar
  10/05/2018 - 17:29
  E sad ću prema taksistima u saobraćaju da se ponašam isto kao oni prema ostalim učesnicima! Lepo bi svi sad trebali da ih bojkotuju i da koriste Car:Go!
  • goga @Petar
   10/05/2018 - 19:13
   Petre samo jako
 • Korisnik: ккк
  10/05/2018 - 16:49
  Шта сад, они се договорили да седну за преговарачки сто, а грађани трпели.Па то су могли и без штрајка.
 • Korisnik: VladimirR
  10/05/2018 - 13:45
  Građani, zapamtite pa bojkotujte taxi usluge. Večito se ponašaju u saobraćaju kao kauboji čiji je ceo grad. Sad još i ovakvo iživljavanje nad ojađenim građanstvom.
  • TANJA @VladimirR
   10/05/2018 - 15:21
   Sram te bilo sto ovako pises da li si se zapitao kako u kakvim udlovima rade placau porez clanarinu osigranje putnika ..... kakva su im taksi szajalista nigde vode nigde wc sta hocete od njih
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi