Mladen Sovrlić
Foto Alo/Nenad Vujanović

 

Mladen Sovrlić

Foto Alo/Nenad Vujanović

Mladen Sovrlić, Foto: Foto Alo/Nenad Vujanović

Policajac Mladen Sovrlić pre dva dana je ušao je u zaleđeni kanal i rizikovao svoj da bi spasao život nepoznatog psa. Kako je rekao za „Alo!“, nije se nadao da će zbog takve „sitnice“ da skrene toliku pažnju na sebe. Za njega je takav postupak bio sasvim normalan i nešto što bi uradio za bilo koga.

Pročitajte još:

- Svi me pitaju kako sam odlučio da rizikujem svoj život da bih spasao psa. Tu nije bilo nikakve odluke, jednostavno sam video psa u nevolji i odmah pošao da mu pomognem - kaže ovaj heroj.

Preporučujemo još:

- On je bio već potpuno izmučen, ali kao da je samo mene čekao, kada sam ga ja prihvatio, on se u sekundi opustio i dozvolio mi da ga spasem. Komšija Miloš i ja izvukli smo ga napolje, a on je bio toliko zahvalan, čini mi se samo što nije progovorio - priseća se Sovrlić.

Spašeni pas

Privatna arhiva

Spašeni pas, Foto: Privatna arhiva

Hrabri policajac je psa nakon spasavanja odveo svojoj kući, osušio, uvio u ćebe, nahranio i napojio.

- Kada je malo živnuo, izveo sam ga u šetnju, da bi procirkulisao i da bi se potpuno povratio. Razmišljao sam da ga udomim, ali pas ima ogrlicu, tako da sam pomislio da ga možda neko dete negde traži, pa sam ga pustio da ide. On se sutradan vratio, jeo kod mene i opet otišao - priča Sovrlić.

Mladen Sovrlić je pre dva dana postao prava zvezda društvenih mreža. Humanim gestom je oduševio mnoge, a, kako saznajemo, ovo je samo jedan od lepih gestova po kojima je poznat u svom komšiluku. Među tim dobrim delima je i nošenje šporeta novom komšiji čak do osmog sprata, šlepanje nepoznatih ljudi na autoputu, kao i mnoga druga. Kako kaže, vodilja mu je samo unutrašnja potreba da pomogne kada vidi nekoga u nevolji. Kasnije, kada preispita svoj postupak, pomisli da se dobro dobrim vraća i nikada se ne kaje.