Eko kviz
Prom
Eko kviz

Prom

Eko kviz, Foto: Prom

U konkurenciji od 45 osnovnih škola, koliko se takmičilo ove godine, pobedila je ekipa OŠ „Živomir Savković”.

Pročitajte još:

 

Direktor preduzeća „Gradska čistoća” Marko Popadić rekao je da je kviz autorski projekat tima zaposlenih u „Gradskoj čistoći“ na čelu sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vasićem i da je za samo pet godina ovaj kviz priznat u celoj zemlji, ali i regionu.

Eko kviz

Prom

Eko kviz, Foto: Prom

– U prvoj godini u kvizu je učestvovalo samo osam škola iz Beograda, a ove godine „Eko kviz“ se organizuje u 20 gradova i više od 150 osnovnih škola, što je zaista izuzetan uspeh i veoma smo ponosni što je jedna ovakva ideja potekla upravo iz našeg preduzeća i proširila se celom Srbijom. Broj zainteresovanih gradova širom Srbije se stalno povećava, a molbe za saradnju stižu i iz Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, tako da sam siguran da će od naredne godine „Eko kviz” dobiti i regionalni karakter – rekao je Popadić.

Preporučujemo i ovo:

 

On je podsetio da je cilj ovog edukativnog, ali i zabavnog takmičenja podizanje nivoa svesti osnovaca o važnosti ekološkog bontona i usvajanje lepih i korisnih navika i istakao da takmičari iz godine u godinu pokazuju sve bolje znanje i sve veće interesovanje.

Eko kviz

Prom

Eko kviz, Foto: Prom

- Dokaz za to je i činjenica da je da je autorski tim „Eko kviza” i dobitnik Nagrade grada Beograda za doprinos zaštiti životne sredine za 2018. godinu, a prvi put u istoriji ovo priznanje je dodeljeno jednom gradskom preduzeću - rekao je Popadić.

Projekat i organizaciju su podržali Skupština grada Beograda, Ministarstvo zaštite životne sredine, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu grada Beograda, kao i mnoge lokalne samouprave.

Vredne nagrade

Za osvojeno prvo mesto svaki učenik iz ekipe dobio je vaučere za kupovinu sportske opreme, u iznosu od 20.000 dinara, za drugo osvojeno mesto 17.000 dinara, za treće 13.500 dinara i za četvrto mesto 10.000 dinara. Pobednički tim će predstavljati Beograd u polufinalu republičkog takmičenja „Eko kviz” 10. maja u Sokobanji, gde će se nadmetati sa vršnjacima iz 20 gradova Srbije.