VESIĆ NAJAVIO SMANJENJE GUŽVI Do 1. septembra biće završeni radovi u OVIM beogradskim ulicama

Zamenik gradonačelnika pobrojao sve promene

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Tanjug

Do prvog septembra biće završeno nekoliko velikih infrastrukturnih projekata, pa će u Beogradu, naročito u centru, biti manje raskopanih ulica, građevinskih mašina, a tako i manje saobraćajne gužve, obećava zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Do tada će, kaže za Tanjug, biti završeni rekonstrukcija Trga republike, Karađorđeve ulice, Topličinog venca i deo radova na potezu od Vukovog spomenika do Kalemegdana.

U Karađorđevoj ulici od prvog septembra počeće da se odvija automobilski i tramvajski saobraćaj, rekao je on i dodao da je obnova te saobraćajnice veliki projekat u okviru koga je zamenjena kompletna infrastruktura, ukinuta železnička pruga, trotoari prošireni…

- Ulicu koja je za pešake bila potpuno neupotrebljiva sada smo prilagodili i to će biti prava uređena gradska saobraćajnica - rekao je Vesić i dodao da će se posle prvog septembra nastaviti sa preostalim radovima na uređenju trotoara i savskog keja.

Kako je pojasnio, kej će biti uređen na potezu od Beton hale do Brankovog mosta, a trebalo bi da bude završen do kraja januara sledeće godine.

Direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta đake prvake obradovao poklonima

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 18.08.2019. 13:49 - 18.08.2019. 13:56 Na incijativu Radeta Baste, direktora JKP "Beogradske elektrane", uz podršku reprezentativnih sindikata preduzeća, deca zaposlenih koji upisuju novu školsku godinu dobila su prigodne poklone. Dodela poklona, Foto: JKP Basta je đake prvake obradovao novim rančevima i kompletom školskog pribora, dok su ostali osnovci dobili vaučere sa novčanim iznosom za kupovinu nove školske opreme.

- Čitav ovaj potez biće potpuno uređen i izgledaće potpuno drugačije - istakao je Vesić i dodao da će na savskom keju biti biciklističke staze, staze za šetanje, dečija igrališta…

Karađorđeva ulica nije jedini infrastrukturni projekat koji će u Beogradu biti završen do prvog septembra jer će do tada, ističe Vesić, skoro 45 dana pre roka biti okončani i radovi na Trgu republike.

Vesić: Deo opozicije bi dekretom da Đilasa vrati na vlast!

Obnova tog trga počela je u avgustu prošle godine, a Vesić kaže da će građani konačno imati uređen centralni gradski trg kao što je slučaj u svim velikim evropskim gradovima.

Trg popločan granitnim pločama sa zonom usporenog saobraćaja imaće, naveo je, "smart" klupe sa solarnim panelima, punjačima za telefone…

VESIĆ ODGOVORIO ĐILASU "Ne govori istinu, podržao je projekat pasarele na Kalemegdanu"

- To će biti pravo mesto gde će moći da se održavaju manifestacije i Beograd će konačno dobiti svoj trg onako kako imaju svi drugi veliki gradovi - istakao je Vesić.

Osim toga, do prvog septembra biće završena i obnova Topličinog venca i Parka vojvode Vuka.

- Sve ulice koje su se radile u sklopu rekonstrukcije Topličinog venca biće završene - istakao je zamenik gradonačelnika.

"SVE JE RAVNO I NEMA NA ŠTA DA SE SPOTAKNE KADA SE NAPIJE!" Goran Vesić se oglasio povodom napada Rodoljuba Šabića na nov izgled Trga Republike!

Naveo je da će u centru grada biti postavljeno 17 potapajućih stubića sa kamerama i da će u pešačkoj zoni saobraćati "vrabac servis" .

Reč je o četiri električna mini-busa koja je Grad već nabavio, a koji će besplatno prevoziti građane.

Ovako nešto se ne pamti u glavnom gradu, a uzrok je potpuno nepoznat! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M.D./ N.M. DATUM I VREME: 17.08.2019. 15:30 Veliko iznenađenje. Gužva, Foto: Alo.rs Na saobraćajne gužve na Gazeli Beograđani su uglavnom navikli, ali subota popodne uglavnom nije problematična. Ipak, danas je stavnovnike glavnog grada iznenadila kilometarska kolona u pravcu ka Gazeli.

Kada je reč o rekonstrukciji saobraćajnica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, odnosno kompletnog poteza od Vukovog spomenika do Kalemegdana, Vesić kaže da će i deo tih radova biti završen do prvog septembra.

- Biće pušten deo projekta ‘četiri bulevara’ od ulice Starine Novaka, Stanoja Glavaša do Takovske i na taj način će početi da se polako pušta deo po deo saobraćaja u ova četiri bulevara - dodao je Vesić.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi