Goran Vesić
Printscreen: Studio B
Goran Vesić

Printscreen: Studio B

Goran Vesić, Foto: Printscreen: Studio B

Vesić je istakao da, ukoliko izuzmemo Radio-televiziju Srbije, Studio B je najstariji medij u zemlji.

Pročitajte još:

 

- U ime Grada Beograda čestitam vam 49. rođendan. Studio B više nije gradsko preduzeće jer je sada takav zakon, ali ova televizijska kuća teško može da se odvoji od Beograda jer je u pitanju prava beogradska televizija. Kakav god da je formalni status Studija B, uvek će biti beogradska „kuća”. Čuvati tradiciju Studija B ekvivalent je čuvanju drugih beogradskih tradicija, poput FEST-a i Džez festival, te predstavlja pravi deo beogradske tradicije – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Studio B je uvek imao ljude koji su pokretali određene pozitivne stvari u Beogradu.

- Tu svakako mislim na Duška Radovića, koji je zajedno sa grupom novinara „Borbe” 1970. godine osnovao Studio B, ali i na Đoku Vješticu. Duško Radović će dobiti spomenik, na inicijativu Studija B, a ideja je da bude postavljen na Tašmajdanu i da u suštini bude dečje igralište. To bi bilo svojevrsno vraćanje duga koji imamo prema Dušku Radoviću, ne samo zbog Studija B već i svega što je uradio za Beograd i srpsku kulturu – istakao je Vesić.

Preporučujemo i ovo:

 

Sa druge strane, kako je naglasio, ideje Đoke Vještice aktuelne su i danas. Malo ljudi zna da je ideja za biciklističku stazu od „25. maja” do Ade Ciganlije, trka uz Beograđanku i maraton takođe, kao i prolećno čišćenje grada poteklo od njega.

 

- Studio B je vremenom stekao status servisa kojem se građani obraćaju zbog najrazličitijih problema ili aktuelnih događaja. To je nešto što bi trebalo da se neguje i predstavlja prednost u odnosu na sve druge televizije. Građani imaju poverenje u Studio B i veruju da je početak rešenja problema kada se prijavi ovoj medijskoj kući. Đoko Vještica je u suštini mnogo puta samo prenosio sve ono na šta su mu sugrađani ukazivali u jutarnjem programu. Iako danas živimo u potpuno drugačijem vremenu, kada postoje društvene mreže i mnoštvo radio-stanica i televizija, snaga Studija B je izuzetno velika – poručio je Vesić.