Beograd na vodi
Instagram/Printscreen/Siniša Mal
Beograd na vodi

Instagram/Printscreen/Siniša Mal

Beograd na vodi, Foto: Instagram/Printscreen/Siniša Mal

Za RTV Pink on je dodao da u ovom trenutku na izgradnji „Beograda na vodi” radi 2.800 radnika.

"Završena je izgradnja 768 stanova, a trenutno se gradi 2.484 stana, 269 hotelskih soba i tržni centar površine 300 hiljada kvadrata. Zato je „Beograd na vodi” najveće gradilište u Evropi", rekao je on.

On je dodao da će šoping mol, najveći na Balkanu, biti otvoren za oko mesec dana, dok će Kula Beograd kao i zgrada Magnolija sa 110 stanova, a buduća najviša zgrada na Balkanu u kojoj će biti Sent Ridžis hotel, biti završena na jesen sledeće godine, saopštio je BEOINFO.
"U oktobru ove godine počinje rekonstrukcija hotela Bristol. U toku je tender za izbor izvođača za izgradnju Dabl Ju hotela koja počinje 2021. Godine", najavio je Vesić.

Beograd na vodi, BW

Alo.rs

Beograd na vodi, BW, Foto: Alo.rs

On je dodao da su na prostoru „Beograda na vodi” izgrađeni i javni prostori kao što su Sava promenada, rekonstruisana Hercegovačka ulica, izgrađen Bulevar Vudro Vilsona i Ulica Nikolaja Kravcova kao i centralni park površine 27 hiljada metara kvadratnih na kojima se nalaze dečja igrališta, sportski tereni, piknik zone i amfiteatar.

Vesić je rekao da je u toku je rekonstrukcija Savskog trga površine 30 hiljada metara kvadratnih od čega dve trećine čini pešačka zona ispod koje se trenutno gradi velika kanalizaciona crpna stanica, a na trgu će biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji.

Vesić je naglasio da je projekat „Beograd na vodi” posredno pokrenuo izgradnju nekoliko infrastrukturnih projekata koji su bili u planovima skoro pola veka.

"Glavna železnička stanica je preseljena na Prokop koji se konačno završava a početa je pre pola veka, izneštena je železnička pruga iz centra grada što Beograd planira od marta 1971. Godine, a u toku je izgradnja i nove autobuske stanice u bloku 42 tako da će već do kraja godine deo autobuskog saobraćaja polaziti sa nove stanice a sav saobraćaj naredne godine - poručio je Vesić.