Grad Beograd podržao ugostitelje!

Ugostitelji izložili gradskim vlastima predloge mera za opstanak ugostiteljstva

sastanak
sastanak, Foto: Alo

Predstavnici ugostitelja i Udruženja noćnih barova i klubova Beograda sastali su se sa predstavnicima grada, na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, kako bi se našlo rešenje za opstanak ugostiteljstva kao bitne privredne grane koja je najviše pogođena pandemijom virusa Covid-19.

Sastanak je prošao u veoma konstruktivnoj atmosferi, a zamenik gradonačelnika Vesić je ugostiteljima obećao punu podršku grada u skladu sa trenutnim mogućnostima.

Tako su se među ponuđenim rešenjima našli popust od najmanje 50 procenata na zakup svih lokala u vlasništvu grada Beograda, a na isplatu već fakturisanih zakupa sačekalo bi se do decembra, ali i duže, ukoliko se za to ukaže potreba.

Predstavnici Udruženja noćnih barova i klubova Beograda su dodatno institrali na opciji otpisa tih dugovanja, odnosno umanjenju renti za 90% tokom pandemije I sve vreme zabrane rada u punom kapacitetu o čemu će se još razgovarati.

Dogovoreno je da će Grad Beograd nastojati da oslobodi ugostitelje i od plaćanja firmarina, ali i da se ovoj privrednoj grani obezbedi svaka druga pomoć, a sve kako bi opstali i nastavili sa radom i u trenutnim okolnostima.

Ugostitelji su se zahvalili gradskim vlastima i gospodinu Vesiću na prijemu, razumevanju problema sa kojima su ugostitelji suočeni, i saradnji. Takođe su izrazili nadu da će se naći zajedničko rešenje za opstanak beogradskih ugostitelja, kao izuzetno bitne privredne grane, ne samo zbog 20.000 zaposlenih u klubovima i noćnim barovima, odnosno 60.000 zaposlenih u ugostiteljstvu sveobuhvatno gledajući, već i zbog nemerljivog uticaja ove privredne grane na imidž i turističku ponudu prestonice.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi