Vole da kontrolišu? Šest najposesivnijih znakova Zodijaka
Foto: Freepik

Bik

Vaša posesivnost potiče od vaše potrebe da se osećate bezbedno, tako da kada je u pitanju partner, možete biti izuzetno teritorijalni. Nije teško zamisliti da ste kao dete često govorili: „To je moje“. Očekujete apsolutnu lojalnost i vernost od partnera, jer ste skloni da ih vidite kao nešto što samo vama pripada.

Pored partnerskih odnosa Bik priželjkuje stvari koje su lepe i luksuzne, i često nerado dozvoljavaju drugim ljudima da ih pozajmljuju ili dodiruju.

Škorpija

Imate sumnjičavu i ljubomornu prirodu jer se plašite da ćete biti napušteni i izdani, stoga volite da svog partnera držite pod kontrolom. Možda osećate da ih vaša posesivnost emocionalno guši, ali vi to ne radite da biste im naškodili, već samo da biste se osećali bolje.

Pomalo je vaše ponašanje kontradiktorno jer cenite nezavisnost, i to je nešto što vas privlači, a opet, namerno pokušavate da je oduzmete svom partneru kada vaša posesivnost bukne.

Lav

Želite da svi budu potpuno svesni šta je vaše, Lavovi. Volite lepe stvari i lepe ljude i želite da vam se svi dive što ih imate. Ne mislite o sebi kao da ste preterano posesivni, već samo cenite ono što imate. Želite da budete osoba koja ima jedinstvene predmete (osobe) i da možete da se hvalite svojim dostignućima.

Rak

Rakovi su takođe jedan od posesivnih znakova Zodijaka, jer se tako čvrsto drže za ljude u svom životu i ne dozvoljavaju im da dišu. Morate osloboditi svoj stisak i shvatiti da vas neće napustiti. Ako to urade, videćete (na kraju) da je tako bilo najbolje.

Jarac

Jarčevi, vi se izuzetno trudite za ono što imate, tako da ste zaslužili pravo da budete malo posesivni. Volite da pokažete svoju kuću i lep nameštaj. Možda nije mnogo skupo, ali to je sve vaše i ponosni ste na ono što ste postigli. U partnerskim odosima je slična situacija. Kada uložite svoje emocije, što vama vrlo teško pada, želite da budete sigurni da je vaš partner neko ko vam u potpunosti pripada.

Ribe

Ribe, vaša posesivnost ne potiče od ljubomore već zbog poverenja. Morate da osetite da vam je neko 100 posto posvećen i da je „vaš“ pre nego što se zaista opustite u vezi. Vi ste uglavnom posesivni da biste se zaštitili od povrede. Mislite da ako se za nekoga tako čvrsto držite, on neće imati ni želju ni priliku da zaluta, ali taj povodac kojim kao da ga davite primorava partnera da pobegne i da se spase.

Komentari (0)

Loading