Sudbina, karma
Shutterstock
Sudbina, karma

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sigurno vam je poznat pojam ‘karma’. Izvedeno iz drevnog sanskrta, znači rad ili delovanje. Ali reč je sa vremenom poprimila razne konotacije. Univerzalni zakon karme upravlja načelom uzroka i posledice. Sve je u vezi s negativnim i pozitivnim učincima naših postupaka, reči i misli.

Da, zakon karme nije ograničen samo na radnje koje poduzimate. Mogli biste prikupiti negativnu karmu iz negativnih misli, osećaja i namera. Dakle, mogli biste se upuštati u pozitivne akcije, ali ako se ne rešite negativnosti u sebi, vaša negativna karma i dalje će vam ometati životni put.

Tarot Karte Sudbina Proricanje sudbine

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prema zakonu karme, ne živimo i umiremo slučajno u jednom životu. Svime u ovom svemiru upravlja sistem ili veći zakon. Dakle, kad prolazite kroz život, dužni ste delovati i razmišljati. Ovaj kontinuirani proces nastavlja dodavati vašu pozitivnu ili negativnu karmu.

Kako minimalizirati svoju negativnu karmu?

Kao što postoji negativna Karma, tako postoji i pozitivna Karma. Ali naša nas ljudska priroda nehotice tera da se usredsredimo na nedaće i negativnosti u životu. Međutim, to je ono što morate izbegavati kako biste umanjili svoju negativnu Karmu. Sve je u reprogramiranju onoga što je u vašim srcima i rešavanju vašeg negativnog ega.

Proces minimiziranja vaše negativne karme također se odnosi na promenu vašeg pogleda na život. Kako prolazite kroz život, možete odlučiti otpustiti negativne reakcije prema ljudima i situacijama.

Takođe je važno zapamtiti da karma nije trenutni proces. Dakle, budite strpljivi. Ne možete se rešiti svojih karmičkih tereta za jedan dan. Morate to činiti tokom celog svog života.

horoskop, sreća

shutterstock

Foto: shutterstock

Takođe se možete usredsrediti na dobra karmička iskustva poput zahvalnosti i strpljenja, poniznosti, optimizma i tako dalje. Kada se fokusirate na ove pozitivne osobine i uključite ih u svoje redovno razmišljanje i delovanje, povećavate svoju pozitivnu energiju. Ova pozitivna karmička iskustva mogu poboljšati ne samo ovaj već i druge buduće živote.

Zašto je suočavanje sa negativnom karmom važno?

Ovaj postupak je poput rituala čišćenja vaše duše. Možete se detoksikovati meditirajući o pozitivnim kvalitetama u životu. Bavljenje ovom praksom takođe vam može pomoći u pronalaženju utehe i ponovnom energiziranju vaše duše s novootkrivenom inspiracijom.

Ponekad naša negativna karma dovodi do teških životnih situacija. Duša bi mogla odlučiti dobrovoljno proći kroz ta bolna iskustva. Te neizbežne negativne okolnosti u životu pružaju vam priliku da iz njih učite i rastete.

Ali čak je i u tim situacijama važno držati se zajedno i usaditi nove vrednosti, perspektive, ostvarenja i uverenja. To je poput pokušaja vaše duše da evoluira u boljeg čoveka.

Dakle, suočavanje sa vašom negativnom karmom može biti način da naučite kako prevladati negativne situacije i obnoviti se.